Published On: mie, Oct 13th, 2010

Constantin Dumitriu si Constantin Cibu vor fi vizitati vineri de sindicalisti furiosi

Share This
Tags

* sindicalisti braileni vor picheta sediile partidelor PDL si UNPR * liderii acestora ameninta cu proteste saptamanale, pana la sfarsitul lunii, in cazul in care nu le vor fi ascultate doleantele

Liderii PDL si UNPR Braila, Constantin Dimitriu si Constantin Cibu, ar trebui sa se astepte vineri, la sediile celor doua partide, la oaspeti nepoftiti si chiar infuriati. Asta, pentru ca sediile celor doua partide politice aflate la putere vor fi pichetate de catre reprezentantii sindicatelor CNSLR – FRATIA, BNS, CSDR si CARTEL ALFA. In conditiile in care sefii PDL Braila anuntau public ca-i astepta “cu drag” pe brailenii care au ceva sa le spuna, abia asteptam  si noi sa vedem cum le vor explica ei, frumos, “ca deciziile de austeritate luate de guvern sunt benefice pe termen lung si ca politica actuala a executivului duce tara spre o directie buna”.

Presedintele Sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene, ne-a declarat ca prima runda de pichetari este programata pentru vineri, 15 octombrie, urmata de o miscare ampla, in data de 22 octombrie. Sindicalistii acuza inghetarea dialogului social si intentia de a se continua disponibilizarile cu inca 74 de mii de salariati platiti din fonduri publice pana la finele anului 2010. De asemenea, intentia de modificare a legislatiei muncii, asumarea raspunderii executivului pentru a doua oara pe Legea Educatiei si adoptarea unei noi Legi a salarizarii unitare a bugetarilor au umplut paharul nemultumirii sindicalistilor, care declara ca nu se mai dau inapoi de la nimic, cand e vorba sa-si apere drepturile.

Valeriu Partene ne-a declarat ca, in opinia sa, situatia din invatamant a depasit limitele suportabilitatii, in conditile in care exista cazuri de profesori ce primesc salarii de 350 de lei, pe luna: “Avand in vedere situatia destul de precara in care se gasesc angajatii din Romania, la chemarea confederatiilor sindicale si noi, CNSLR Fratia de la Braila, in colaborare cu celelalte uniuni judetene confederative, Cartel Alfa si CSDR, vom organiza doua pichete in zilele de 15 si 22 octombrie. Ziua de 22 octombrie confederatiile sindicale au dat-o drept ultimatum pentru Guvernul Romaniei. Categoric, la momentul acela, este posibila organizarea unei actiuni sindicale de proportii neintalnite pana acum in Romania . Pentru cele doua pichete anuntate avem la momentul actual aprobarea. Ne pregatim in momentul acesta, ca toate sindicatele si uniunile judetene ale confederatiilor din judet, sa participam in cele 2 puncte: este vorba de un pichet organizat la sediul PDL Braila, pe Bulevardul Calarasilor colt cu Strada Tineretului si un al doilea pichet, la UNPR Braila, acest partid nou infiintat, care are sediul pe Strada Scolilor, intre Stefan cel Mare si Rahova. Vom avea spatiile pregatite in cele doua zone pentru ziua de vineri 15 octombrie, intervalul orar de la 12:00 la 13:30 si 22 octombrie, tot de la 12:00 la 13:30. Am hotarat astazi, dupa ce ne-am consultat cu colegii nostri de la celelalte uniuni confederative, ca formula de abordare a acestei pichetari sa fie alternativa: cei care merg pe data de 15 la pichetul de la Partidul Liberal Democrat porneste saptamana viitoare la UNPR si invers. Speram pe o participare de cel putin 100 de persoane si intr-un loc si in celalalt, ca sa atragem atentia inca o data ca ce se intampla in Romania, ce se intampla cu dialogul social, ce se intampla cu Legea Pensiilor, ce se intampla cu Legea Educatiei pentru care Executivul vrea sa-si asume raspunderea in Parlament pentru a doua oara si ceea ce credem ca este imoral”.

Partene este de parere ca ar trebui ca Legea Educatiei sa fie lasata in dezbatere parlamentara pana la ultimul articol, nu sa se ajunga la adoptarea ei prin asumarea raspunderii guvernamentale. “De asemenea, nu putem sa intelegem intentia Guvernului de a elabora si adopta o noua lege a salarizarii unice a persoanelor platite din fonduri publice, atat timp cat avem deja una: Legea 330. Ceea ce doresc sa faca anul acesta prin noua lege de salarizare unitara este faptul ca salariile vor porni de la cel diminuat deja cu 25%. Se vorbeste degeaba despre cresteri salariale! Nu vor fi cresteri salariale! Poate un singur lucru se va intampla: colegii nostri, care sunt in general personal didactic de la noi si alte categorii de personal (din sanatate, din servicii publice, de la Administratia Publica), cei care sunt legati de salariul minim pe economie, prin legea pe care o vor adopta guvernantii pana la sfarsitul acestui an, vor primi acel minim de 600 RON, pentru ca acum, din nefericire, oamenii acestia primesc un salariu de 300 RON, 400 RON, 500 RON. Este imposibil sa traiesti cu o astfel de rasplata a muncii pentru o luna intreaga”, a adaugat Valeriu Partene, presedintele Sindicatului din Invatamant Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-