Published On: mie, Oct 13th, 2010

Liderii statelor nu mai apeleaza la sfaturile inteleptilor

Share This
Tags

* este una dintre problemele zilelor noastre, asa cum au fost ele identificare la “Forumul Inteleptilor Lumii”, desfasurat la Atena, in perioada 4-8 octombrie * braileanul Vasile Datcu a fost singurul roman invitat sa participe la “World Philosofical Forum”

Scriitorul brailean Vasile Datcu a participat, in perioada 4-8 octombrie, la Atena, la “World Philosofical Forum”, altfel spus, “Forumul inteleptilor lumii”. El este singurul roman care a avut publicata o lucrare pe site-ul acestei selecte reuniuni si care a fost  invitat sa-si prezinte opiniile in fata celor 60 de participanti de elita, selectati din intreaga lumea.

“Discutiile de la acest forum au fost legate, printre altele, de faptul ca  este pentru prima data in cei 3000-4000 de ani, de cand se cunoaste istoria lumii, cand oamenii care detin puterea politica s-au departat de intelepti. Astazi, lumea este condusa de sefi de state care sunt in mare masura dirijati de oligarhia economico-financiara. In acest context, este o necesitate reinventarea vestitei Scoli Ateniene si realizarea unui forum in care mintile luminate ale lumii sa identifice problemele globale, sa gaseasca posibile solutii si le prezinte public. Aceasta forma, a Forumului Inteleptilor, a Ganditorilor, mai bine zis, nu impune nimanui nimic, nici macar solutii, doar le identifica si le prezinta celor interesati sa le afle. Manifestarea din acest an s-a derulat sub genericul “Cele mai bune idei, in scopul imbunatatirii umanitatii”, iar Forumului este un fel de ONG, o organizatie care nu este subodonata nimanui, nu primeste finantare de la nimeni si deci, este in fara oricarei forme de inflentare politica, economica sau de alt fel. Ideea este ca la acest moment, lumea este intr-o situatie foarte complexa, pe care multi nu o vad, dar o simt”, ne-a declarat Datcu, in aceasta dimineata.

Braileanul s-a inters de la Atena cu o diploma de participare si o medalie.

Datcu ne-a mai marturisit ca, printre oamenii de stiinta, cercetatorii si profesorii universitari de renume prezenti la aceasta inalta renuniune, a fost singurul scriitor, neimplicat in activitati didactice si “fermier”, cum s-a prezenta, in gluma, acolo.

Comentarii

comentariu

About the Author

-