Published On: mie, Oct 13th, 2010

Constanţa Abălaşei-Donosă expune la Târgu Mureş

Share This
Tags

Un artist brăilean  apreciat şi recunoscut în ţară mai cu seamă pentru grafica plină de sensibilitate expune zilele acestea la Galeria „Unirea” din capitala mureşeană de judeţ. Artistul expozant, deopotrivă o poetă plină de delicateţe, este nimeni alta decât Constanţa Abălaşei-Donosă (în imagine) care are între publicaţii şi un volum-album de grafică editat sub semnătura ÎnaltPreasfinţiei Sale dr. Casian Crăciun, la Editura Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.
Intitulată „Ut pictura poesis”, expoziţia de la Târgu Mureş reuneşte lucrări de pictură şi grafică având ca subiecte personalităţi brăilene, dar şi obiecte de patrimoniu. Vernisajul va avea loc pe 16 octombrie, la ora 11.00, iar prezentarea va fi în grija Anei Hărăpescu, a lui Nicolae Băciuţ şi a lui Ilarie Gh. Opriş – preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş.
Evenimentul este cumva în tandem cu simpozionul naţional despre arhitectura urbană interbelică, la care este invitată o delegaţie a Direcţiei brăilene pentru Cultură.
Amintim faptul că lucrări de grafică ale Constanţei Abălaşei-Donosă împodobesc holurile Liceului Pedagogic „D. P.Perpessiucius”, ele făcând parte din donaţia artisitei către instituţia şcolară.

Comentarii

comentariu

About the Author

-