Published On: vin, Oct 29th, 2010

Consilierul municipal PNL Vasile Varga vrea termene mai lungi pentru tinerii care-si construiesc casa

Share This
Tags

In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal de astazi 29 octombrie, a fost aprobat Proiectul de hotarare prin care se face referire la atribuirea in folosinta gratuita a unor terenuri conform Legii 15/2003. Actul reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, a unui teren in suprafata de 250 mp, pana la 500 mp, din terenuri aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.
Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei, proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a Consiliului Local Municipal in care este situat terenul.
“Impreuna cu cei trei colegi consilieri, domnul Coada, domnul Potec si domnul Damian, am discutat si la comisie chestiunea cu revocarea mai multor hotarari date de noi. Dar ne confruntam cu o situatie la care nu avem nici un raspuns sa dam, nici unul dintre noi. Cei care implinesc varsta de 35 de ani in lunile ianuarie, martie sau aprilie, prin lege nu li se mai ofera prin atribuire gratuita terenuri in baza Legii 15. In proiectul nostru, vom initia ca o prioritate fata de cei care sunt casatoriti sau chiar necasatoriti, dar au cerere din anii precedenti, sa aiba prioritate fata de ceilalti. Ne confruntam cu oamenii care au terenuri din 2004 si nu vor sa construiasca” a declarat Vasile Varga, consilier municipal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-