Published On: vin, Oct 1st, 2010

Conducerea Spitalului Judetean are cam multe bile negre, in ochii sefului CJ

Share This
Tags

* presedintele Gheorghe Bunea Stancu reproseaza actualei echipe manageriale ca a fost manevrata de sindicate, dar si o lipsa de fermitate in decizii

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este nemultumit de actuala conducere a Spitalului Judetean. El sustine ca echipa manageriala are deja mai multe bile negre, in ochii sai, iar dupa trei luni de activitate, cand i se vor analiza rezultatele, este posibila schimbarea garniturii de conducere. Stancu a explicat  intr-o conferinta de presa si ce anume il deranjeaza, in aceasta privinta: “Se va analiza activitatea celor trei directori in Consiliul de Administratie si dupa aceea sigur ca trebuie sa primesc o informare, sa am si eu o discutie cu ei si daca vom constata ca lucrurile nu sunt conform celor discutate impreuna, cand am facut o strategie de restructurare a spitalului… vad ca tot bat pasul pe loc si batand pasul pe loc, n-o sa rezolvam problema spitalului. Oamenii din judetul nostru asteapta, odata cu trecerea din administrare de la Ministerul Sanatatii la Consiliul Judetean, schimbari majore in functionarea spitalului, in sensul de a se imbunatati activitatea acolo. Au aparut medicamente, sa vedem din ce le vom plati, ca noi avem bani de salarii, dar medicamente… Dumnezeu cu mila. Deocamdata nu pot sa spun ca treaba merge foarte bine la spital, dar lucrurile s-au mai linistit. Au fost manevrati de sindicate cum au vrut sindicatele, deci daca se mergea pe restructurare si pe reorganizare dusa pana la capat era foarte bine; au picat in plasa sindicatelor, care au semnat un document ca vor se se incadreze cu salariile in cele 35 de miliarde lei vechi, dar cand s-a trecut la fapte concret, au spart geamurile.  Deci din punctul asta de vedere, conducerea are o bila neagra, in ceea ce ma priveste. Nu au actionat in baza unui plan bine asezat. Sindicatele au zis “sa taiem cate putin de la toti” si cand s-a taiat cate putin de la toti, au iesit in strada. Este o greseala tactica. Dar eu va spun din nou: prin Consiliul Judetean nu va trece un buget in care sa apara numai plata salariilor, pentru ca in conformitate cu cele legale, spitalele nu sunt infiintate sa plateasca doar salarii”.

A doua chestiune pe care o reproseaza presedintele Stancu actualei conduceri este “lipsa de fermitate in decizii”:  “Consiliul Judetean a ca pus bani la dispozitie si ei nu sunt capabili sa faca demersurile legale pentru a achizitiona instrumentar medical si anumite aparate medicale. Eu ii inteleg ca au nevoie de salarii, inteleg ca au familii, inteleg ca sunt greutati, ca s-a mai taiat 25% din salariu, dar n-am vazut pe nimeni  sa iasa in strada cand s-a taiat 25%. Dar acolo in trecut s-a angajat pe band rulanta si probabil ca ajuns si la urechile dvs. ,maine-poimaine o sa ajunga probabil si prin presa, oameni care au bagat mana in buzunar, ca sa fie angajati. Sunt si alte lucruri acolo care ma deranjeaza, legat de partea gospodareasca, legat de faptul ca avem o gramada de oameni la intretinere si vin la serviciu ca sa aiba de unde sa plece si asa mai departe. Acolo cred ca ar trebui incercata externalizarea a ceea ce inseamna centrale termice, electricieni de serviciu, oxigenul”.

Seful CJ a mai declarat ca daca actuala conducere nu gaseste solutiile pentru a se incadra in bugetul salarii stabilit, de 35 miliarde lei vechi, va fi schimbata:  “Eu v-am mai spus, noi, Consiliul Judetean, stabilim strategii, modul de a actiona, nu disponibilizam si nu angajam noi. Exista manageri, exista conducerea spitalului, care trebuie sa se incadreze in prevederile bugetare, sa-si ia masurile pe care le crede de cuviinta, reorganizare, restructurare, ce vreti dvs sa-i spuneti. Nu o fac, ii schimb! Nu se implica CJ in disponibilizari, angajari, in acordarea de drepturi si asa mai  departe. Cand vor veni cu bugetul, daca nu demonstreaza ca bugetul este asezat ca acest spital sa functioneze, n-o sa-l aprobam. O sa-mi consult colegii si n-o sa-l aprobam, ca n-o sa ia numai salarii!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-