Published On: vin, Oct 29th, 2010

Cibu are metehnele unui jupan, ale unui brontozaur nomenclaturist”

Share This
Tags

* este caracterizarea facuta senatorului Constantin Cibu de liderul PP Braila Adrian Zamfirache * acesta spune ca pe Cibu nu poti decat sa-l pui sa varuiasca un perete

Secretarul general al organizatiei judetene a Partidului Popular, Adrian Zamfirache, declara ca senatorul UNPR Constantin Cibu nu ii este antipatic, cum ii este deputatul Eugen Badalan, dar nici n-are o parere prea buna despre el. Zamfirache nu da doi bani pe capacitatea creatoare a lui Cibu si este de parere ca acesta poate fi bun doar din postura de executant. In plus, liderul PP considera ca parlamentarul UNPR, fost presedinte al PNL Braila, nu a fost niciodata liberal cu adevarat, pentru ca el si politica sunt doua linii paralele: “Domnul Cibu are metehnele unui jupan, unui brontozaur comunist, un brontozaur nomenclaturist, ca el communist, in sine, nu e. El nu are nicio ideologie, el poate sa se adapteze la orice ideologie, in schimb, este un tip care isi pune in practica foarte bine interesul personal. Nu este un tip care sa aiba viziune, deci este lipsit total de orice viziune, Cibu este un om care poate sa execute ceva, dar in niciun caz sa creeze ceva, sau sa imagineze ceva, deci ce sa-i ceri lui Cibu? Eventual, sa te duci sa-i spui sa varuiasca un perete, sa faca curat intr-o camera, dar sa gandeasca o lege sau sa gandeasca o strategie politica, eficientizarea unei institutii, nu-l cred in stare. Nu-l cred in stare nici sa conduca o intreprindere, in ciuda trecutului. A condus uzina “Progresul”, dar asta nu inseamna ca a avut niste performante. Eu nu-i pun in carca prabusirea “Promexului”, in niciun caz, dar pot sa-i pun in carca lui Cibu ca in timpul mandatului de director la Promex a angajat 2000 de oameni pe care nu avea cu ce sa-i plateasca”.

Zamfirache nu pune in carca lui Cibu nici falimentul fabricii sale personale, “ Phoenix ”: “Sa fim seriosi, asta putem sa o punem si pe seama unui cadru legislativ destul de dubios, destul de precar, care permite efectiv sa poti sa tragi niste tepe, anuntand falimentul. Eu nu stiu exact ce s-a intamplat la “Phoenix”, dar nu cred ca e neaparat o deficienta de management acolo falimentul”.

Intrebat daca sugereaza ca Cibu pronuntat falimentul ca sa traga niste tepe, Zamfirache a declarat: “Statului, cu siguranta! Deci “ Phoenix ” a ramas dator la stat cu siguranta si asta putem s-o numim o teapa, nu avem nicio problema. Deci eu nu sunt informat la rigoare, dar din “Phoenixul” avea datorii la stat, deci poti sa spui ca in final, falimentul este o forma prin care poti sa pacalesti statul. Daca se poate, este legal – deci nu-l acuz de ceva ilegal -, dar nici nu pot sa pun in carca lui incapacitatea de a conduce, deci eu nu pun la indoiala capacitatea lui de manager la “Phoenix”, eu pun la indoiala capacitatea lui de manager la “Progresul”, fiindca el, in timpul mandatului de la “Progresul”, dadea premieri cu registre duble – stiti ce inseamna lucrul asta, nu intru in amanunte, ca dupa aia trebuie sa ma judec cu el -, angaja oameni care jucau fotbal. Cum adica angajezi oameni care joaca fotbal? Pai s-a vazut la Ministerul Finantelor, ce inseamna sa angajezi un om care joaca fotbal – inseamna sa iei si tu o parte din premiere si din stimulentele pe care le acorda. Eu ma refer la cei care jucau fotbal in sectie si in curtea intreprinderii, nu pe stadion…”.

Presedintele organizatiei municipale PP – fost coleg de partid, la liberali, cu Cibu – Ionut Butia, a sarit in apararea senatorului: “Trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, domnul Cibu a avut un Consiliu potrivnic si viceprimarul, la momentul respectiv si atmosfera tumultoasa si iesirea PDL-ului de la guvernare, a ramas PNL-ul singur, insa a ramas ceva in uma domnului Cibu. De la punctul final Cibu, insa, nu s-a mai intamplat nimic in Braila , de doi ani si jumatate. Sunt lucruri care au ramas, infrastructura din cartiere, s-au facut atatea strazi, a fost deschis la nou, s-au facut atatea supermarketuri, s-au facut locuri de munca, s-a facut ceva, nu panselute, ceva concret, se vede. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, sa-i iau apararea, dar fata de altii, care au acum parghiile in mana, dupa dansul a ramas ceva. Si vreau sa va spun ca facea demersuri la Bucuresti, se zbatea, eu pot sa va spun clar asta”.

Zamfirache este insa de parere ca Cibu are o conceptie personala despre ce inseamna ajutorul Bucurestiului pentru Braila : “El voia se plece de acolo cu valiza de bani, asta era conceptia lui despre finantarile  pe care le acorda Guvernul, Brailei”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-