Published On: lun, Oct 25th, 2010

Chiscaniul, viitoare atractie turistica pentru romani si straini

Share This
Tags

* este proiectul primarului de Chiscani Ion Craciun, care promite de peste 5 ani, o sa dam cu totii navala la piscinele, terenurile de tenis sau la pescuit, in localitatea sa 

In plina perioada de criza, in care alti edili isi fac griji cu privire la plata salariilor din institutiile pe care le conduc, primarul de Chiscani, Ion Craciun, face planuri pentru dezvoltarea turistica a comunei. El are de gand sa-si promoveze localitatea si sa aduca turisti care, spune Craciun, vor gasi aici un port turistic si unul pescaresc, in care vor avea la dispozitie multiple modalitati de relaxare. Craciun are de gand sa perfecteze parteneriate de genul public-privat si sa faca toate investitiile pe bani particulari

: “Vom face un port turistic si unul pescaresc cu societati comerciale cu capital privat, in care capitalul privat trebuie sa fie de 51%; de asemenea, se va dezvolta un port industrial pe care il dezvolta tot o societate comerciala. Deci Chiscaniul, la nivel de port turistic; multa lume a luat in deradere cand in 2008 am zis ca vor acosta navele de agrement din Austria si cele din Ucrania la nivel de comuna Chiscani, isi vor face aprovizionarea cu combustibil si se vor relaxa in Balta Mica a Brailei si in statiunea Lacu Sarat. In plus, vreau sa ma infratesc cu porturi dunarene, pentru a incepe sa se faca promovarea comunei Chiscani. Va spun ca peste cinci ani, toti brailenii vor veni in mod sigur la Chiscani pentru week-end, pentru un moment de destindere. Vom avea terenuri de fotbal in care se va juca si iarna, va fi sistem balon, terenuri de tenis, piscine, totul, pe bani privati. Noi dam tot ajutorul, participam si noi, Primaria, fiindca pentru a se pleca din drumul judetean si a se ajunge la portul turistic de la Dunare, noi vom face investitiile pe infrastructura. Va arata exact cum vor proiecta cei de la IPTANA, fiindca tot malul stang  al Dunarii e proiectat de un singur proiectant si va fi portul turistic, portul pescaresc si cel industrial”.

Intrebat daca va gasi invesitori, in aceste vremuri grele, de criza,  Craciun a declarat ca i-a gasit deja: “Da, investitorii sunt, e o societate comerciala straina care baga  22 de milioane de euro sa-i cheltuiasca si nu mai dau inapoi, sunt de etnie slava; la portul industrial e cerinta celui mai mare si mai serios investitor de pe teritoriul judetului Braila si totul se va face cu bani privati, in afara de portul pescaresc, pe care il facem tot cu bani privati, 51% si cu bani europeni, 49%”.

Craciun ne-a declarat ca inca nu stie cu ce porturi dunarene se va infrati, pentru ca deocamdata este la faza in care trimite solicitari de acest gen mai multor orase si asteapta raspunsuri de la ele: “De aia si plec din tara, ma duc sa ma documentez, eu sunt un primar de la tara, cultivat si merg si ma informez si incerc sa fac ceva, ca nu o sa ma gaseasca nepregatit timpurile”. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-