Published On: mar, Oct 5th, 2010

Chiru asteapta de ani buni sa-l vada pe Chivu confirmand

Share This
Tags

* presedintele PP Braila, Gheorghe Chiru, spune ca l-a sustinut de la bun inceput pe seful Politiei, Catalin Chivu si inca mai astepta ca acesta sa confirme increderea pe care a avut-o in el

Presedintele organizatiei judetene a Partidului Poporului, Gheorghe Chiru, este de parere ca in Romania , “toata lumea lucreaza pe marginea legii, inclusiv politistii”. El sustine insa promovarea generatiei tinere, care, in opinia sa, poate sa faca schimbarile de structura necesare in toate domeniile societatii romanesti, inclusiv in politie.  Liderul PP declara, pe de o parte, ca, la Braila , “in cartiere, e o gluma proasta sa te duci noaptea”, dar pe de alta, ca are incredere ca seful Politiei judetene, Catalin Chivu, poate schimba situatia in bine. E drept ca asteapta sa vada confimarea cu ochii lui de cativa ani, dar nu dispera: “Eu nu vreau sa arat cu degetul, dar cand a venit noua conducere a Politiei brailene, am fost singurul dintre cei care erau in administratie si sef politic care am spus “Da domnule, noua generatie trebuie sa vina la Braila! Si sa se duca aia care au fost!”.

Intrebat fiind daca este multumit de activitatea sefului Politiei, Chiru a raspuns: “Noi asteptam sa confirme, asteptam. Problema, din punctul meu de vedere, e una spinoasa cu asteptarea. Eu am rabdare si nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, sunt tineri amandoi – si Arbunea si Chivu. Din punctul meu de vedere, orizontul meu de asteptare viazavi de Politia Braila nu e limitat”.

In ceea ce-l priveste, secretarul general al PP Braila, Adrian Zamfirache, nu este dispus sa mai crediteze Politia braileana: “Mie mi s-a intamplat urmatorul lucru: pe strada, la mine la bloc am cumparat niste peste de la un cetatean care stiu ca-l prinde de la Dunare. Cand am ajuns acasa, fiindca in sacosa doar l-am cantarit, nu m-am uitat la el, cand am ajuns acasa am constatat ca absolut fiecare peste avea niste punctulete negre pe piept, dovada clara ca a fost ars. Pestele ala a fost prins la curent. Nu m-am adus sa reclam oficial la politie, am sunat cateva cunostinte din Politie. “Cum il cheama?”. Eu va intreb, e posibil asa ceva, ca politaiul sa te transforme pe tine in detectiv, cand tu ii dai o dovada clara de infractiune, declaratia ta? Am avut sentimentul ca nu-mi pot exercita calitatea de cetatean in fata unei institutii. Nici macar sa-mi spuna “du-te la aia, vorbeste cu ei, da-le informatiile pe care le ai!” si puteam sa dau descrierea, sa propun  mai multe date de identificare. Mie mi s-a mai intamplat un lucru, cu un vecin care a intrat peste terenul meu si politaiul nu a fost in stare sa instrumenteze un dosar ca nu stia cum il cheama pe-ala. Si deci ce facem in conditiile astea, va intreb? Nu numai ordinea publica, scandalul de pe strada sunt chestiuni care fac obiectul activitatii politistului, ci si munca de cercetare, de investigatie. Eu ii inteleg ca n-au mijloace si este adevarat, dar ei, inainte de a protesta pentru salarii si pentru drepturi, trebuie sa protesteze pentru dreptul lor de a combate infractiunea, ceea ce nu fac decat mocnit, vorbesc intre ei si se plang, sau in particular, cu persoane pe care le cunosc si au incredere, dar in fata sefilor lor, niciodata nu pun astfel de probleme, din pacate. Sau arunca pisica spre alte institutii, cum ar fi procuratura sau alte zone din magistratura, ceea ce nu ca nu-i corect, e o crima impotriva societatii”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-