Published On: joi, Oct 7th, 2010

Chiriasii locuintelor retrocedate fac mofturi, cand primesc locuinte sociale

Share This
Tags

* o spune primarul municipiului, Aurel Simionescu * acesta declara ca persoanele in cauza refuza apartamente noi, in blocuri moderne, pentru ca nu le convine etajul sau li se par camerele prea mici

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, se plange ca  unii dintre locatarii caselor nationalizate, care sunt obligati de proprietari sa-si paraseasca vechile locuinte, refuza apartamentele moderne de tip ANL construite in ultimii ani, desi acestea ofera un confort sporit.

Potrivit edilului-sef, motivele pentru care sunt refuzate apartamentele amintite se refera la faptul ca acestea sunt la etaj si nu la parter, sau ca au camerele prea mici, comparativ cu cele din casele nationalizate, sau pur si simplu pentru ca sunt la bloc si nu la casa: “Din pacate, unii cetateni, carora le oferim aceste alternative, le refuza, iar motivele sunt ca nu vor la bloc, ca ei stateau intr-o camera mult mai mare acolo unde stateau si camerele astea sunt de bloc, etc. Eu vreau sa fie clar pentru toata lumea ca sunt locuinte sociale, ca noi le oferim pe cele care exista si stiti care este problema fondului locativ. Pe formulele care sunt adoptate de catre unii cetateni nu inseamna ca trebuie sa gasim solutii pentru toata lumea, la nivelul dorintelor lor. Avem este ceea ce avem si asta oferim si dvs ati fost si ati vazut si daca puteti spune ca acele conditii pe care le ofera apartamentele ANL nu sunt bune, nu stiu care sunt conditii bune. Dupa aceea, tot ei vin si spun “stiti, avem executorul judecatoresc la usa , avem proprietarul la poarta, ne da afara, ce facem noi, ca vine iarna?”.

Mai mult, unii au sume mari restante la plata intretinerii, se apeleaza pana la urma la judecata, la evacuare, pentru ca asociatiile de proprietari nu au nicio vina, sa nu primeasca apa calda sau caldura din cauza ca unii nu-si platesc aceste datorii. Am ajuns la sume de 87-70, pana intr-o suta de milioane lei vechi, pe care le datoreaza la intretinere, sume pe care cei care vin dupa ei trebuie sa le preia, daca doresc”.

Primarul admite ca odata ce persoanele evacuate din casele nationalizate refuza apartamentele oferite de Primarie, municipalitatea nu mai are nicio obligatie fata de ele, insa, pe de alta parte, edilul spune ca tot la el vin in audienta, cand nu mai au adapost deasupra capului: “Tot pe ei ii gasesc dupa aceea in fata usii, aici, spunand ca ce fac ei, ca ii da afara proprietarul. Le spun: “Pai n-ati primit?” “Ba da, dar nu puteam sa ne mutam acolo” “De ce?” “Pai era camera prea mica, noi aveam camera mai mare”, sau “Pai e la etajul II si noi nu putem sa urcam”. Si asta, in conditiile in care fondul vechi s-a diminuat sensibil, pentru ca foarte multe locuinte au fost retrocedate”.

Saptamana viitoare, Primaria va da in folosinta inca doua blocuri cu cate 16 apartamente in Lacu Dulce, unor cetateni care au stat in locuinte nationalizate si apoi, retrocedate catre fostii proprietari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-