Published On: sâm, Oct 16th, 2010

CF Brăila, final de coşmar acasă la Hagi

Share This
Tags

* Dunărenii au cedat cu 1-2 în faţa Viitorului Constanţa, după ce au condus cu 1-0 până în minutul 80 * Brăila rămâne fără victorie în campionat şi ocupă ultimul loc în clasamentul Seriei Est

În cadrul etapei a opta din Liga a II-a (Seria Est), CF Brăila a jucat în deplasare, la Ovidiu, cu Viitorul Constanţa (formaţie finanţată de „Regele” Gică Hagi). Prima repriză a fost una anostă şi lipsită de faze importante de poartă. CF Brăila a fost preocupată să destrame orice intenţie ofensivă a gazdelor, fapt care le-a şi reuşit elevilor lui Liviu Ciobotariu. Practic, singura şansă de gol a gazdelor s-a consumat abia în minutul 30, atunci când Larie a trimis de la 25 de metri pe lângă poarta lui Ilie. De partea cealaltă, dunărenii nu şi-au creat nici o şansă importantă de a înscrie, astfel că scorul pauzei a fost cel de la începutul jocului, 0-0.

Partea secundă a fost mult mai animată. Primii care trec pe lângă gol sunt tot constănţenii. În minutul 50, Benzar pasează peste defensiva brăileană pentru Chiţu, care reia alături în situaţie de unu la unu cu portarul Ilie.

Replica elevilor lui Ciobotariu a venit prompt, după numai două minute. Nelu Bucă a scăpat singur cu portarul Popa, l-a driblat pe acesta, dar goalkeeperul Viitorului l-a “agăţat” în suprafaţa de pedeapsă şi “centralul” Claudiu Baboia a dictat penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Stăncioiu, iar Brăila era în avantaj, 1-0.

Golul primit nu i-a descumpănit pe constănţeni, aceştia năpustindu-se spre poarta brăileană în căutarea golului egalizator. În minutul 72, Cristocea centrează în careu şi Lupu reia peste poartă din poziţie centrală. Două minute mai târziu, Lupu execută o lovitură liberă şi Ignat reia incredibil pe lângă poartă din doi metri.

Cu zece minute înainte de final, elevii lui Cătălin Anghel aveau să restabilească egalitatea. Chiţu este faultat în careu de Dumitru, iar Banoti transformă precis penalty-ul.

Gazdele nu se mulţumesc cu un punct şi continuă asaltul la poarta lui Ilie. În minutul 82, Lupu execută puţin peste poartă o lovitură liberă de la 22 de metri. În minutul 86, Viitorul dă însă lovitura de graţie prin Hertu. Acesta reia spectaculos cu capul în poarta lui Ilie din 6 metri, mingea lovind şi bara înainte de a poposi în plasă.

Viitorul câştigă jocul cu 2-1, iar Brăila rămâne singura echipa din eşalonul secund care nu a câştigat nici un meci în actualul sezon. În etapa a IX-a, CF Brăila va juca pe teren propriu cu FC Botoşani

Casetă tehnică

Viitorului Constanţa: C. Popa – I. Călin, Posteucă (min.72, Rusu), Ignat, Renţea – Benzar, Larie (min.46, Banoti), Cârstocea (min.55, Lupu), Cristocea – Hertu, A. Chiţu.

Antrenor principal: Cătălin Anghel

CF Brăila: A. Ilie – Bosoi, Gurguiatu (cpt), M. Şerban, Ioviţă (min.59, Moldoveanu) – Pânzaru, M. Gheorghe, Stăncioiu, B. Dumitru – Iosofache (min.81, Moise), N. Bucă (min.78, M.Ilie).

Antrenor principal: Liviu Ciobotariu

Au arbitrat: Claudiu Baboia (Bucureşti) – centru, Costin Florescu (Clinceni) şi Claudiu Florea (Piteşti) – asistenţi

Comentarii

comentariu

About the Author

-