Published On: lun, Oct 25th, 2010

Braileni, echipati-va masinile cu cauciucuri de iarna, daca nu vreti sa platiti amenzi!

Share This
Tags

* noul Cod Rutier impune echiparea masinilor cu cauciucuri de iarna, in sezonul rece, alternativa fiind plata unor amenzi usturatoare * proiectul initial ii viza doar transportatorii de marfa si de persoane, dar deputatii au extins aceste impuneri si la autoturismele personale

Incepand cu 1 noiembrie, transportatorii de marfa si de persoane, dar si simplii proprietari de autoturisme care nu au echipate masinile cu anvelope de iarna, ar putea fi pasibili de amenzi. Ministerul Transporturilor considera ca aceasta este solutia pentru a reduce numarul soferilor care pleaca la drum lung pe zapada, cu autovehiculele neechipate corespunzator si ajung sa blocheze soselele: ei vor plati taxe mari pentru tractarea de urgenta si penalitati pentru timpul in care i-au blocat si pe altii.

Initial, proiectul se referea doar la transportatorii de marfa si de persoane, insa parlamentarii din Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor au extins noile reguli si la autoturismele personale. Astfel, noul Cod Rutier prevede obligarea tuturor soferilor sa-si echipeze masinile, indiferent de categorie, cu cauciucuri de iarna. Va fi interzisa circulatia pe drumurile publice cu masini neechipate corespunzator pentru sezonul rece, adica fara cauciucuri de iarna, dar si fara lanturi si materiale antiderapante. Proiectul este pe masa ministrului Transporturilor Anca Boagiu si ar urma sa intre in vigoare de la 1 noiembrie.

In paralel cu noile reglementari, unele dintre companiile de asigurari analizeaza posibilitatea introducerii, intre clauzele politei Casco, a obligativitatii dotarii automobilelor cu anvelope de iarna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-