Published On: Soare, Oct 3rd, 2010

Boxul brailean apare si in epopeele fostelor glorii

Share This
Tags

Sambata, in foaierul Teatrului de copii “Carabus” din Braila, a avut loc o intalnire, de suflet, cu iubitorii si practicantii nobilului sport, boxul, cu care ocazie, fostul mare pugilist, Aurel Mihai, si-a lansat aminitirile sale in arta pugilismului si a vietii sale, in cartea “Un destin”. Plecat din perioada practicantilor nobilului sport la Constanta, Aurel Mihai, a primit primele notiuni pugilistice la Braila, sub indrumarea fostului mare campion Ion Zlataru, si continundu-si desavarsirea sa ca elev al fostului antrenor Ion Buza din Constanta. S-au spus cuvinte de elogii despre activitatea sa pugilistica de catre cei prezenti si chiar de catre iubitorii acestui sport.
A fost o intrunire in care, pe langa lansarea de carte, a fost si o evocare a sportului cu manusi brailean, precum si pomenirea celor care au fost si au ridicat acest sport pe culmile gloriilor. Este vorba de fostii: Mielu Doculescu, Ion Bobinaru, Costel Dobrescu, Ion Zlataru care au dus gloriile boxului brailean atat in in ring cat si in coltul lui.
Un final care invita la o viitoare intalnire cu fostii si cu actualii pugilisti si cu sustinatorii acestora la inceputul lunii decembrie. (C. Nanu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-