Published On: vin, Oct 29th, 2010

Botea da asigurari: salariile in invatamant se vor majora

Share This
Tags

* in timp ce seful Inspectoratului Scolar spune ca salariile profesorilor se vor majora anul viitor cu 12 procente, liderul sindical il contrazice si sustine ca “austeritate” este cuvantul de ordine

Salariile profesorilor vor creste cu 12 procente conform noii grile de salarizare - cel putin asa sustine Viorel Botea, inspectorul scolar general al judetului. Acesta a mentionat in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu profesorii, astazi, ca noua grila de salarizare ii avantajeaza pe profesori si ca vor exista chiar si salarii care vor creste cu 11 – 12 procente. In plus, Viorel Botea este optimist si le-a spus profesorilor prezenti ca anul viitor va fi unul mai bun pentru ei.
“Salariul va urca cu 12 %, conform noii legi. Pana acum, salariile profesorilor au fost platite fara probleme. Pe parcursul anului viitor, lucrurile vor reveni la normal si in noul an scolar lucrurile vor sta in alt mod. Am sa fac niste calcule pe care le voi pune la dispozitia celor interesati”, a precizat inspectorul scolar general.
Liderul sindicalistilor din invatamant, Valeriu Partene, nu s-a aratat la fel de optimist ca seful Inspectoratului Scolar si a preferat sa sustina ca anul viitor va fi la fel de greu ca cel care tocmai a trecut. Indemnul lui Valeriu Partene a fost catre moderatie si intelegere, mai ales in conditiile in care finantarea este aceeasi, atat pentru invatamantul de stat, cat si pentru cel particular, o adevarata “fabrica de diplome”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-