Published On: joi, Oct 14th, 2010

Boboc crede ca Simionescu se misca mult prea incet in perfectarea licitatiei pentru reabilitarea Bulevardului Dorobantilor

Share This
Tags

In chiar ziua in care primarul Simionescu a declarat ca abia asteapta sa fie finalizat procesul in care se judeca contestatiile la licitatia privind reabilitarea Bulevardului Dorobantilor, presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, si-a manifestat nemultumirea fata de mersul lucrurilor in aceasta problema: “Sincer, m-am tot ferit o perioada sa abordez subiectele astea. Ar fi mai multe proiecte legate de primarie de abordat, dar m-am ferit un pic, pentru ca stim cu totii ca in sistemul asta, al bugetarilor, democratia asta e o mare incurcatura. Cele doua proiecte au fost castigate practic, s-a obtinut finantarea pentru ele si urmau a fi demarate. Mi se pare un termen cam lung. Grivita, ati vazut si dumneavoastra, s-a demarat in cele din urma, dar merge foarte foarte greu. Mi-aduc aminte de episodul Chercea, cand erau in plin santier acolo oamenii, urma sa se termine lucrarea si sa arate intr-un fel Chercea, cel putin zona aia si putem spune ca arata intr-un fel, dar cu toate acestea, oamenii au fost nemultumiti. Acelasi lucru se intampla acum pe Grivita, cand oamenii cred ca au primit cu bucurie faptul ca se modernizeaza strada. Numai ca daca asta o faci  in 10 ani, unii nu mai apuca sa o vada gata, sa o vada finalizata. Cat despre Dorobanti, acolo chiar ca nu inteleg! Se tot fac contestatii, au avut loc doua licitatii, iarasi contestatii, contestatii. Dincolo de interesul celor care au pierdut, de a incerca sa-si apropie investitia, lucrarea asta, pentru ca e vorba de bani multi acolo, trebuie sa recunoastem. Este o problema, care ar trebui semnalata. N-ar fi rau daca primarul s-ar implica direct in problema asta, pentru ca are autoritatea s-o faca si anume una e sa lasi niste oameni, functionarasi, pe-acolo, sa faca caiete de sarcini, sa organizeze situatia asta si alta este sa te implici un pic direct. Sa faci un caiet de sarcini ca lumea! Sa faci o licitatie ca lumea, astfel incat sa nu mai existe posibilitatea de a fi contestata”, a declarat Boboc.
Presedintele PNL este de parere ca lentoarea cu care se misca lucrurile, atat in privinta Bulvardului Dorobantilor, cat si a strazii Grivita, creeaza nu numai nemultumirea oamenilor, dar si gauri in bugetul si asa redus al municipalitatii, obligata, in opinia liderului liberal, sa cheltuiasca bani pentru reparatii. “Pe Dorobanti mai e o problema. Primavara trecuta, Dorobantiul arata jalnic. Ar fi pacat sa te apuci sa bagi bani in reabilitare de-asta punctuala, asa pe bucatele, in contextul in care urmeaza sa fie reabilitata toata treaba. Dar daca 10 ani nu te apuci de lucrarea aia va trebui intr-un fel sa faci ceva. Aici cred ca ar trebui un pic mai multa fermitate din partea Primariei. Caporalul Musat era un proiect de investitii care astazi n-ajuta, dar nici nu incurca pe nimeni, pe cand Dorobanti-ul si Grivita sunt locuri care chiar deranjeaza. Niste lucrari, niste investitii, ar insemna  poate niste locuri de munca, ar insemna oarece activitate economica. Pe o perioada de criza, ar fi fost foarte important, dar ma rog, hai sa spunem ca e un altfel de proiect si ai altele cu prioritate, pe ala il lasi pe planul doi. E de inteles! Dar la treaba asta cu Dorobantiul si cu Grivita, lucrurile ar trebui grabite”, este de parere Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-