Published On: mie, Oct 6th, 2010

Badalan incalca ordinele politice ale PDL si voteaza in interesul militarilor

Share This
Tags

Generalul(r) Eugen Badalan a refuzat ca in calitatea sa de deputat PDL sa voteze in concordanta cu dorinta partidului pentru desfiintarea pensiilor militare, au declarat pentru Infobraila surse parlamentare. Mai mult, potrivit acelorasi surse, Badalan a votat impotriva atat in comisia de specialitate, cat si in plen.

Dupa cum va informam deja zilele trecute, deputatul PDL de Braila, Eugen Badalan, este de parere ca militarii, in Romania, nu au pensii de lux si este deranjat de insistenta cu care se vehiculeaza in spatiul public aceasta idee care, in opinia sa, este gresita. In plus, Badalan considera ca este firesc ca militarii sa beneficieze de un alt sistem de pensii decat cetatenii obisnuiti, civili, pentru ca statutul lor, de cand intra sub arme, este cu totul altul.

“Chiar daca o sa va supar si o sa supar o parte din membrii grupului caruia îi apartin si îi voi apartine pana la sfarsit, sa stiti ca eu, chiar daca apartin acestui grup parlamentar – din care, repet, voi apartine pana la sfarsit -, am dreptul la libera exprimare în Parlament, ca oricare dintre toti ceilalti. Vreau sa clarificam cateva chestiuni. Prima, pensionarii militari nu au pensii de lux. A doua, pensionarii militari sunt pensionati dupa legi speciale. Pentru ca si existenta lor se întampla tot dupa legi speciale, legi care le interzic drepturi cetatenesti si prin masurile drepturilor care li se asigura, consideram ca este o compensatie a tuturor interdictiilor care li se induc prin lege. A doua chestiune. Sunt multe categorii de oameni care depun juramant la intrarea în profesie. Nici unii nu depun juramant sa moara, în interiorul profesiei lor, pentru tara. Este singura categorie de oameni care jura sa-si faca misiunea cu pretul vietii.  Pe cale de consecinta, credem ca respectarea principiului pensiei ocupationale este obligatorie. Si nu discutam aici despre cuantumul pensiei. Pe cale de consecinta, va rog, asa cum am spus si prima data, pentru ca eu nu vreau sa transformam discutiile din Camera în discutii care se bazeaza în primul rand pe emotii, pe afecte, sa lasam sa curga activitatea democratica. Indiferent de ce cred eu, indiferent de ce cred militarii, cei care, printre alte interdictii, au interdictia de a fi reprezentanti – si eu acum nu-i reprezint pe militari, reprezint alegatorii din colegiu, între care sunt si militari activi si în rezerva”, declara recent Badalan in Parlamentul Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author