Published On: joi, Oct 21st, 2010

Apa de la robinet este potabila, pe verificate!

Share This
Tags

* Cel putin asa sustine primarul Aurel Simionescu * Edilul sef a precizat in aceasta dimineata ca cei care lanseaza zvonuri legate de calitatile apei potabile fara a avea sustinere pot fi sanctionati

Zvonurile legate de faptul ca apa de la robinet ar fi infestat cu metale grele ca urmare a intrarii undei poluante din Ungaria in Dunare sunt nefondate. Primarul Aurel Simionescu a precizat inca odata in aceasta dimineata ca probele luate pana in prezent au dovedit ca nu avem de ce sa ne facem griji. Mai mult, acesta a atras atentia asupra faptului ca cei care lanseaza zvonuri false pot fi identificati si pedepsiti in conformitate cu prevederile legale.
“Eu am cerut nu analiza apei din momentul acela, ci analize din septembrie, august si iulie, trei luni in spate. In fiecare luna se iau 40 – 45 de probe care se analizeaza in laborator, dupa care urmeaza un raport de calitate a apei potabile pe luna respectiva cu toti parametri respectivi. Nu se face aceasta analiza intamplator, cand cere cineva, sau cand ni se pare ceva. Nu este un lucru care ni se intampla ca trebuie sa facem noi analiza, ci este o monitorizare continua, permanenta a apei”, a precizat edilul sef.
In plus, acesta spune ca orice om care lanseaza informatii care se dovedesc a fi false va avea la un moment dat o problema cu credibilitatea.
“Cei care intr-un fel sau altul se hazardeaza sau cred ca lucrurile sunt lasate la intamplare, si ca unii de la nivel national pana la nivel local sunt iresponsabili si lasa lucrurile la intamplare, ar trebui sa isi revizuiasca putin atitudinea. Eu va spun un lucru, sa avem in vedere ca unele anunturi care se fac pe diverse formule publice, de la ziar la blog-uri, la telefoane la alte minuni, pot fi in cazul acesta identice cu cele care anunta nu stiu ce bomba intr-o scoala sau alte minuni si care sunt sanctionabile. Eu le spun oamenilor ca telefoane din astea in care spune cineva care cunoaste pe cineva care stie pe cineva nu stiu pe unde, la un moment dat, daca mergem pe firul lor si ii strangem cu usa sa spuna cine este acel cineva care a spus la cineva ca este cineva s-au putea sa aiba o mare problema, asta este un subiect. Al doilea subiect, daca tot lansam zvonuri din acestea care devin dupa aceea neconfirmate, atunci cand va dori chiar sa faca ceva si va fi poate o stire adevarata nu va mai fi credibila. Ca daca tot am spus ca i se intampla ceva primarului ca apa este intr-un fel si lucrurile nu sunt asa atunci lucrurile nu vor mai avea credibilitate. Nu vreau sa comentez mai multe din punctul acesta de vedere, dar este de vazut. Fac apel si la cetatenii Brailei sa inteleaga ca zvonistica asta care creeaza o forma oarecare de panica nu ajuta nimanui”, a conchis primarul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-