Published On: lun, Oct 4th, 2010

Ajutoare alimentare nu doar in rate, ci si pe apucate

Share This
Tags

* astazi, brailenii nevoiasi care au venit sa-si ia ajutoarele primate de la UE au facut drum intors, cu mana goala 

Peste 15.000 de braileni cu o situatie financiara grea au zis “Doamne-ajuta!”, cand au aflat ca vor primi din nou ajutoare constand in alimente, de la Uniunea Europeana. Cum de multe ori, o veste buna are si un “dar”, de aceasta data, problema semnalata in initial era ca alimentele respective nu au fost livrate integral Primariei municipiului, astfel incat beneficiarii vor fi nevoiti sa vina de mai multe ori si sa stea la coada, ca sa-si primeasca toate alimentele la care au dreptul. Astazi, insa, ne-am convins ca aceasta este numai una dintre probleme. La Liceul de chimie, unde este amenajat un centru de distribuire a ajutoarelor amintite, astazi dimineata, la ora 9,30, cateva zeci de braileni veniti pregatiti cu sacosele, au aflat de la paznicul unitatii ca a batut drumul degeaba, pentru ca alimentele s-au terminat. Ei au fost sfatuiti sa revina marti, pentru ca in cursul zilei de luni urma sa fie “aprovizionat” depozitul amenajat intr-una din salile unitatii de invatamant. Oamenii erau extrem de nemultumiti, mai ales cand au aflat ca nu pot ridica alimentele pentru membrii cu handicap din familie, care sunt greu transportabili, daca nu au procura intocmita la notar, in acest scop.

“Pai ma las pagubas, eu am fiul bolnav, paralizat, este dificil sa-l aduc aici, trebuie sa platesc masina, daca mai trebuie sa vin si de cateva ori, ca sa primesc ajutoarele, mai bine renunt! Ce iau pe mere, dau pe pere, ca trebuie sa platesc masina, cum sa-l aduc aici? Anul trecut n-a fost nevoie de procura, aveau buletinul lui si al meu si am primit alimentele! Nu-i corect!”, ne-a spus un cetatean dezamagit.

“ Abia am tarat-o pe mama  pana aici, e oarba, vedeti si dvs, si acum aflu ca nu au alimentele aici?! Ce, eu pot sa lipsesc de la serviciu in fiecare zi si s-o scot pe mama din casa, in starea asta, de cate ori vor ei? As vrea sa pot sa renunt la ajutoarele astea, dar nu putem, ca abia avem ce pune pe masa. Ar trebui sa ne permita sa luam noi, rudele si pentru cei care au handicap si nu pot fi adusi aici atat de usor, ca pana acum, asa s-a facut si nu am auzit sa fie vreo problema. Daca avem buletinele lor, care este problema?”, s-a plans o braileanca.

Amintim ca ajutoarele umanitare primite din fondurile comunitare constau in faina, zahar, paste fainoase si biscuiti, iar acestea sunt distribuite in doua centre, amenajate la Liceul de chimie si la Liceul  “Brancoveanu”. La nivelul municipiului, sunt 15.131 de persoane beneficiare ale acestor ajutoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-