Published On: mar, Oct 12th, 2010

Activitati extrascolare la Colegiul Economic “Ion Ghica”

Share This
Tags

Ziua Internationala a Educatiei a fost sarbatorita de cei mai buni elevi ai Colegiului Economic “Ion Ghica” prin munca. Consiliul elevilor s-a reunit pentru un nou inceput de an scolar, sub indrumarea directorului adjunct, Camelia Istrate si a profesorului Viorel Alecu.
“Astazi, conform regulamentului, trebuie sa va intalniti cu sefa dumneavoastra, sa prelucrati un regulament, sa faceti alegeri, propuneri pentru viitorul sef, care va fi anul acesta. Dupa sedinta, noi vom organiza o comisie pentru a valida aceste alegeri. Acestea se vor face in mod democratic, cu voturi, dumneavoastra aveti niste optiuni, de preferat ar fi sa fie elevi de la clasa a X-a sau a XI-a, pentru viitori doi ani. Avem deci presedinti si vicepresedinti, insa sefa voastra va va coordona in continuare”, a spus Viorel Alecu, profesor de istorie in cadrul Colegiului Economic “Ion Ghica”.
In acest context, membrii Consiliului au fost indrumati sa motiveze elevii cu rezultate bune la invatatura, pentru ca acestia sa poata reprezenta Colegiul, la diferitele concursuri nationale si internationale. Institutia de invatamant se poate lauda cu o echipa de dans modern, trupa “Venus”, care a participat de-a lungul timpului la diferite concursui, aducand astfel faima scolii.
“Trebuie sa motivam elveii sa participe la concursuri nationale si internationale, pentru ca sunt foarte multe, peste 400 de concursuri si e pacat sa nu participam si noi. Deci sa nu uitam lucrul acesta, pentru ca, printre sarcinile dumneavoastra se numara si activitatile extrascolare. Va trebui, in primul rand la nivel de clasa, sa efectuati diferite tipuri de activitati, cum ar fi: intalniri, mese rotunde, diferite excursii mici, prin imprejurari, voluntariat, pentru ca anul acesta am avut si voluntari, putini, cei drept, la nivelul scolii. Deci ar trebui sa incurajam si voluntariatul, de la curatenia in clase, la cea din scoala si din jurul nostru. Avem programe educative, pe care puteti sa le dezvoltati, pe diferite tematici, cum ar fi: lupta impotriva drogurilor, a violentei in scoala si teme speciale, concursuri nationale, pe acasta tematica. Avem programe pe protectia mediului care sunt foarte multe, vrre-o 34 de concursuri nationale pe aceasta tema, foarte interesante. Activitati sportive puteti sa organizati, intreceri intre clase. Noi trebuie sa ne ridicam prin asemenea activitati si sa selectiati si dumneavoastra elevii cei mai buni la invatatura ca sa-i promovam”, a adaugat profesorul Alecu.
Printre putinele unitati de invatamant care pun accent pe activitatile extrascolare, Colegiul Economic “Ion Ghica” isi propune sa ofere elevilor sansa de a se afirma si in afara orelor de curs.

Comentarii

comentariu

About the Author

-