Published On: mar, Oct 26th, 2010

60% dintre angajatii din intreaga lume cred ca poti fi productiv fara sa mergi la birou

Share This
Tags

* este rezultatul unui studio global comandat de compania Cisco, lider mondial in echipamente si solutii pentru retele de comunicatii

Potrivit unui studiu international al fortei de munca prezentat de compania Cisco, 60% dintre angajatii din intreaga lume cred ca prezenta fizica la birou nu mai este necesara pentru a fi productivi. Oamenii prefera, intr-o proportie din ce in ce mai mare, slujbe care le permit sa lucreze oriunde, oricand, decat cele clasice, la care sunt obligate sa stea la birou, chiar daca iau un salariu mai mare. Mai concret, este vorba despre dorinta angajatilor de a avea flexibilitate in accesarea informatiilor corporatiei din afara biroului, chiar daca slujba este platita mai putin.

Studiul “The Cisco Connected World Report” a implicat chestionarea a 2.600 de angajati si profesionisti IT din 13 tari si a descoperit ca trei din cinci angajati cred ca nu este necesar sa fie prezenti fizic in birou pentru a fi lucra eficient si a aduce profit companiei. Acest lucru este valabil in special in Asia si in America Latina. In India, 93% dintre cei chestionati considera ca nu trebuie sa fie in birou pentru a fi productivi, in China, 81%, iar in Brazilia (76%). Doi din trei angajati chestionati (66%) se asteapta ca departamentul IT sa le faciliteze folosirea oricarui dispozitiv, personal sau furnizat de companie, pentru a accesa retelele companiei la care lucreaza de oriunde, la orice moment doresc. In viitor, angajatii se asteapta ca terminalele pe care le aleg pentru a se conecta sa includa si dispozitive care pana acum nu au fost folosite pentru munca, precum televizoare sau ecranele sistemelor de navigatie din masini.
Angajatii care pot lucra din afara biroului isi doresc flexibilitate in a echilibrarea timpul alocat muncii, cu timpul alocat vietii personale. Pentru angajati este foarte importanta posibilitatea de a lucra de oriunde, care le dicteaza loialitatea fata de companie (13%), alegerea slujbei (12%) si moralul (9%).
Aproape jumatate dintre respondentii din IT (45%) au spus ca nu sunt pregatiti din punct de vedere al politicilor si al tehnologiei sa suporte o forta de munca mai mobila si fara granite. Multi dintre respondentii IT considera ca securitatea (57%), bugetul (34%) si experienta personalului (17%) sunt principalele bariere pentru a permite o forta de munca mai distribuita.
Studiul a fost comandat de Cisco, pentru a intelege cat mai bine provocarile cu care se confrunta companiile pe masura ce incearca sa raspunda nevoilor angajatilor si afacerii in conditiile cresterii capabilitatilor mobile, riscurilor de securitate si tehnologiilor care pot livra aplicatii si informatii de oriunde. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-