Published On: mar, Oct 5th, 2010

“O vrem director pe Emilia Meirosu si-o sa ne luptam pentru asta!”

Share This
Tags

* este ceea ce solicita, printr-o petitie semnata de 500 de persoane, parintii elevilor de la Scoala “Fanus Neagu”

Ecourile schimbarii din functie a fostului director al Scolii “Fanus Neagu” din municipiu nu se sting, desi au trecut zile bune de la momentul anuntarii acestei masuri de catre conducerea Inspectoratului Scolar. Daca profesorii scolii – care si-au declarat la momentul respectiv nemultumirea si i-au spus in fata noului director, Iuliana Ignat, ca nu o vor – isi vad fiecare de activitate, parintii nu sunt dispusi sa accepte asa usor decizia ISJ. Dupa ce au vazut ca discutia cu inspectorul scolar general Viorel Botea nu da rezultate, parintii s-au organizat si au decis sa-si exercite dreptul la a participa activ la viata scolii si la deciziile care influenteaza activitatea in aceasta unitate de invatamant. Ei sustin ca nu au primit nicio explicatie coerenta pentru schimbarea din functie a directorului Emilia Meirosu(PSD) , iar declaratia inspectorului general Viorel Botea (PDL), cum ca el are dreptul legal de a lua o astfel de masura nu-i multumeste. Oamenii cred ca la mijloc ar fi o manevra politica si sustin ca nu sunt dispusi sa pemita ca fiii lor sa cada victime intr-un razboi politic local. ”Daca vor sa se razboiasca intre ei, intre partide, sa o faca la Consiliul Local, la Consiliul Judetean, unde vor ei, dar nu in scoala si nu in scoala unde invata copiii nostri! Aici nu se face politica, se face educatie si nu suntem dispusi sa permitem sa ne fie sacrificati copiii, pe altarul luptei lor pentru putere!”, ne-a declarat, astazi, un parinte.

“Au schimbat-o pe doamna Meirosu intr-o vineri la panz, probabil, cu gandul ca la ora aia nu mai sta nimeni sa discute si sa conteste masura, insa noi, parintii, am aflat imediat si am protestat impotriva ei, pentru ca o consideram neintemeiata. Si poate ca n-ar fi fost atat de socant, daca ar fi fost pus in locul doamnei Meirosu un profesor din scoala, care a muncit aici si stie situatia, dar a fost adusa o profesoara care nu are nicio legatura cu scoala. Nu va mai spun ca ea a declarat, dupa ce a fost instalata, ca prioritatea sa este cariera, adica o doare mai putin de scoala si de elevi, cat o intereseaza functiile, pentru ea personal. Iar inspectorul scolar general ne-a spus ca este dreptul lui sa faca aceste schimbari. E dreptul lui, dar nu este normal ca inlocuirea unui director bun, apreciat de parinti, profesori si elevi, sa aiba la baza o motivatie serioasa? Schimbi omul pentru ca asa ai chef, numai pentru ca ai acest drept?!”, s-a intrebat astazi, retoric, un alt parinte.

Oamenii s-au organizat deja si in cateva zile, au strans 500 de semnaturi ale parintilor care cer repunerea in functie a directorului Meirosu, mai ales ca acesteia nu i s-a reprosat vreo neregula, ci a fost schimbata din functie fara nicio explicatie, la cateva zile dupa ce fusese confirmata in functie. Petitia a fost depusa deja la Prefectura, Consiliul Judetean, Primarie si la Inspectoratul Scolar, iar in aceasta dupa-amiaza, un comitet al parintilor avea programata o intalnire cu presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, caruia voiau sa-i ceara sa tina razboaiele si influentele politice dincolo de portile scolilor.

Parintii ne-au declarat ca asteapta un raspuns scris de la institutiile amintite, iar daca acestea nu vor reactiona in fata a ceea ce ei considera un abuz politic, se vor gandi la mijloace de protest mai dure si cu un mai mare impact in opinia publica.

Contactat astazi, inspectorul scolar general Viorel Botea ne-a declarat doar ca va analiza situatia si va lua decizia pe care o considera cea mai potrivita.

Comentarii

comentariu

About the Author

-