Published On: vin, Oct 29th, 2010

“Multi dintre consilieri se prostitueaza pentru un suc sau pentru un sprit”

Share This
Tags

* este declaratia presedintelui PP Braila, fost vicepresedinte CJ, Gheorghe Chiru * acesta a si nominalizat astfel de fosti sau actuali consilieri: Ghiorghi Obreja (PC) si Sorin Bosneag (PSD)

Presedintele organizatiei judetene a Partidului Poporului, Gheorghe Chiru, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca sunt multi consilieri municipali sau judeteni, din mandatul actual sau altele, anterioare, care s-au “prostituat” pentru te miri ce si mai nimic. Chiru a precizat ca se refera la oameni din toate partidele implicate in actul de guvernare la nivel local in ultimii 20 de ani si ca vorbeste in cunostinta de cauza, pentru ca a fost printre consilierii mai noi sau a discutat cu alesi locali mai vechi, din anii ’90: “Sunt multi dintre  consilieri care se prostitueaza pentru un suc sau pentru un sprit, din toate partidele. Altii au renuntat la pozitia de consilier, care inseamna esenta existentei tale, ca si om politic, intr-o zona care se numeste judet, ai obtinut in urma unor alegeri o pozitie de consilier cap de lista si renunti la ea, pentru ca ai niste afaceri si trebuie sa rontai din bugetul local sau judetean. Vorbesc de consilieri din toate mandatele, din Braila, din fericire, sunt contemporan cu ei si cunosc parcursul asta si nu spun chestia asta sa jignesc pe cineva, o spun vazand la fata locului, vorbind cu oameni – nefiind in consiliu in anii ’90 -, oameni care erau in consilii si ii vedeam cum se manifesta si la ce se raporteaza, deci nu e rautate deloc si termenul nu e deloc exagerat”.

Intrebat daca sunt, in opinia lui si consilieri corecti si onesti, Chiru a spus: “Sunt, sunt, chiar daca nu profund onesti, cel putin au taria de  a mai iesi in presa si a mai da peste nas unuia sau altuia. Vasile Datcu a avut niste pozitii. Il stiu de multa vreme, e un tip care are un trecut, un prezent, dar a putut sa spuna niste lucruri, in mandatul asta, cel putin, l-am vazut si-l stiu ca fiind numarul 1 atunci, dupa Revolutie – noi ne intrebam de ce, aia e alta treaba -, dar pe parcurs, omul, eu stiu, a mai facut o baie de politica si a ajuns in postura in care a putut sa spuna un lucru normal si chiar necesar. Si pozitia lui si statutul lui si atitudini pe care le-a avut in ultima vreme in Consiliul judetean, de exemplu… In rest,  s-a facut tot asa, au fost chemati la discutii, ‘eu dau asta, voi vreti asta, atat pot sa dau eu, voi atat cereti, hai sa vedem, impartim la doi”, sunt lucruri care, spre dezamagirea noastra, sa reflecta in actul administrativ”.

Rugat sa spuna si un nume de consilier despre care crede ca se “prostitueaza”, Chiru a dat doua: “Mie imi pare rau, nu e un atat, ca  de fapt nu am de ce sa il atac, dar imi pare tare rau ca un tip care voia sa fie presedinte la partid si o face de ceva vreme – si ma refer la Ghiorghi Obreja (PC)- a putut sa faca gestul ala care e rusinos pentru mine, de a se retrage din pozitia de consilier. E o pozitie non combat, nu se face niciodata, sef de partid… Eu l-am apreciat in momentul in care l-am cunoscut, ca era langa Tataia Lungu, eu stiu, ii facea marcaj om la om pe tot terenul dintr-un motiv pe care il cunoastem, dar ulterior s-a dovedit a fi nu stiu… intr-o pozitie nelalocul ei. Nu intru acum iar intr-o polemica cu unii pe care ii stim, dar imi pare tare rau pentru pozitia pe care a avut constant Bosneag. Tare rau! Cu toate ca are o mustata, e simpatic… Bosneag e cel care actioneaza… imi lasa senzatia ca nu-i functioneaza, are o problema cu rotitele, atata vreme cat lasa sa curga pe langa el niste chestii pe care nu ar trebui sa le lase. Nu mai vorbesc ca e implicat administrativ intr-un loc care ne-a dezamagit profund 20 de ani si ma refer la statiunea Lacu Sarat. E vinovat, are o vina morala a ceea ce se intampla in PSD – pentru Lacu Sarat nu mai vorbesc – dar el a fost implicat tot timpul acolo, in staff, in varf, chiar daca esalonul 2, constient de tot ce se face. Deci eu unul am pretentii la el, pentru ca e prin prezenta, prin alura, ar fi putut fi altceva. De aici dezamagirea mea. Lucrurile la care el a luat parte sunt urate tare!”.

La randul sau, secretarul general al PP Braila, Adrian Zamfirache a dat un nume de fost consilier municipal care, in opinia sa, s-a prostituat: “Va spun eu, cu toata certutudinea: domnul George Dragu. E notoriu, stiti foarte bine cum au fost alesi viceprimarii in 2004, prin tradarea presedintelui de atunci al organizatiei municipale PSD, domnul George Dragu. Domnul Dragu a recunoscut gestul”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-