Published On: vin, Oct 1st, 2010

“M-au interesat multe si n-am obtinut nimic, in 10 ani de politica”

Share This
Tags

* o spune cu tristete in glas consilierul municipal PSD Doru Damian * el a confirmat inca o data, astazi, ca nu va mai candida pentru un nou mandat de consilier * Damian nu exclude sa candideze din nou la Parlament

Consilierul municipal Doru Damian a facut astazi mai multe comentarii pe tema deciziei sale de a nu mai candida pentru un nou mandat de consilier municipal. El a declarat ca nu este o hotarare luata peste noapte, ci o optiune despre care a mai vorbit, de-a lungul timpului: “Eu am spus de mult ca acest al treilea mandat de consilier municipal va fi ultimul din cariera mea. Daca va mai fi o alta propunere din partea partidului, pentru o alta candidatura, la o alta functie, OK, daca nu, asta e. Vom vedea la momentul respectiv. Oricum, voi ramane in partid, nici nu se pune problema sa plec, asa cum au facut altii. Nu am motivatia, indiferent de frustrarile pe care le are o persoana, de conflictele care sunt inerente intr-o formatiune politica, care este un organism viu, asta nu inseamna ca te superi ca vacarul pe sat, ca sa folosesc o expresie populara si pleci. Nu, asta e situatia, apar si contradictii”.
Intrebat ce l-ar interesa, ca si candidatura, Damian a declarat: “Nu pot sa fac acum o afirmatie, o sa discutam la momentul respectiv. M-au interesat multe si n-am obtinut nimic, sa aproape nimic, in 10 ani de politica…”. Chestionat daca este vina lui, sau a imprejurarilor ca nu a obtinut nimic, Damian a spus “complexul de imprejurari si am si eu o parte din vina, firesc, nu m-am comportat cum trebuia…”.
Consilierul PSD a mai precizat ca si daca va ramane actuala lege electorala, care l-a dezavantajat clar la alegerile parlamentare, tot s-ar putea sa fie interesat de o noua candidatura de acest tip.
In plus, la remarca presedintelui PSD, Gheorghe Bunea Stancu, privind o posibila candidatura lui Damian la Consiliul Judetean, acesta a refuzat: “Domnul presedinte glumeste de foarte multe ori, a glumit si acum la conferinta de presa, o luam cu titlul de inventar…”.
Stancu a mai spus ca PSD-ul are nevoie de oameni pregatiti in Consiliul Judetean, la care Damian a replicat: “Deci din asta inteleg ca domnul presedinte mai vrea un mandat la CJ…”, “Nu neaparat, putem fi si colegi consilieri judeteni, ce, nu trebuie sa fiu neaparat presedinte… Nu vreau sa intru intr-un dialog, dar eu spun mereu la Consiliu ca este un vot politic, nu spun nu, dar consilierii trebuie sa stie administratie”.
La randul sau, primarul municipiului, Aurel Simionescu, lider al PSD Braila, considera ca este prematur ca cineva sa se pronunte de acum, la modul transant, cu privire la ce va face in 2012: “Nu stiu, pana in 2012 timp este suficient pentru candidatura, noi nu ne-am pus problema daca, cine va candida, unde va candida si eu cred ca declaratiile de acum vizand ce vom face peste  un an si jumatate nu sunt neaparat fondate. Probabil ca domnul Damian intr-adevar, a fost consilier, dar poate isi doreste sa candideze pentru o pozitie de deputat, eu stiu, de altceva, sau chiar de primar, nu e nicio problema, sau chiar presedinte CJ”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-