Published On: mie, Oct 27th, 2010

“Impreună, pentru o societate mai bună”

Share This
Tags

* este numele unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, ce vizeaza încheierea de parteneriate regionale, pentru incluziunea socială a  persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi şi a celor cu venit minim garantat

Joi, 28 octombrie, începând cu ora 10:00, Agenţia Naţională pentru Romi organizeaza la Primăria Brăila, evenimentul de semnare a parteneriatelor în regiunea Sud-Est, în cadrul proiectului  “Impreună, pentru o societate mai bună”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Intâlnirea face parte din seria evenimentelor de semnare a parteneriatelor regionale, precum şi a acordului de colaborare pentru constituirea Grupului Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială şi reuneste reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din regiunea Sud-Est , ai administraţiei publice locale, reprezentanţi ai societăţii civile şi primari ai diferitelor localităţi.

În cadrul evenimentului, echipa de management a proiectului şi  experţii Centrului de Resurse pentru Economia Socială Sud-Est vor oferi informaţii  cu privire la obiectivele proiectului precum şi la implicarea şi avantajele parteneriatelor la nivel regional.

Intâlnirea se va încheia cu un protocol de semnare a acordului de parteneriat regional din cadrul proiectului „Impreună, pentru o societate mai bună”, de către reprezentanţii instituţiilor şi ai organizaţiilor care şi-au exprimat acceptul de a deveni parteneri.

Proiectul, implementat de  Agenţia Naţională pentru Romi în parteneriat cu Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România, Fondazione Giacomo Brodolini şi SC Conform Italia, se desfăşoară la nivel naţional, pe o perioadă de doi ani şi jumătate şi este destinat persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi precum şi persoanelor  cu venit minim garantat.  

Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar banii sunt folosiţi pentru activităţi de consiliere, calificare profesională precum şi pentru  înfiinţarea a 8 Centre Regionale de Resurse pentru Economia Socială. De asemenea, vor fi elaborate 80 de proiecte în domeniul economiei sociale, în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor. Astfel, vor fi create cel puţin 600 de noi locuri de muncă în ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie, iar 2000 de persoane vor fi calificate pentru piaţa forţei de muncă.

Comentarii

comentariu

About the Author

-