Published On: vin, Sep 24th, 2010

Zboara, Puiule, zboara!

Share This
Tags

Liberalii braileni au, de ceva timp, o mare problema de imagine. Intai a fost Bobocul cu cas la gura,  care-a luat-o pe aratura, crezand ca a fost ales pe bune presedinte al organizatiei judetene si care se supara ori de cate ori cineva din interior sau din afara ii spune ca inca nu i-a crescut parul pe… penele pe aripi, vrem sa spunem si deci, inca nu e gata sa-si ia zborul singur, fara ochiul vigilent al mamicii sau al taticului politic. Bobocul face eforturi insa sa se ridice la inaltimea statutului de vultur care respira aerul rarefiat al inaltimilor liberale si si-a tras si o blonda, consilier de imagine, care-l urmareste ca o umbra.

Doar ce s-au mai linistit apele in ceea ce-l priveste, mai ales dupa ce conducerea liberala l-a somat sa treaca pe linie moarta pe seniorul Vasile Datcu – fiindca i-a spus pe nume Bobocului si i-a explicat, cu cuvinte simple, ca nu are sange in instalatie, ci doar primeste perfuzii, cand este cazul -, ca apare un alt junior, la propriu si la figurat, in ale politicii, care  da cu ciocu-n balta. Este vorba despre Eduard Puiu – nume predestinat politicii de inalt nivel -,  importat din PSD si pus presedintele Organizatiei Tineretului Liberal. Ei, Puiu asta, daca tacea, filosof ramanea! Din nefericire pentru el, dupa ce-a ajuns presedinte, a crezut ca s-a facut mare, a zis ca se poate da tare si-a anuntat, ferm, ca are de gand sa schimbe imaginea de asistati mintal pe care o au cei tinerii liberali. Din fericire pentru el, nu am fost noi cei care i-am luat interviul, ca astazi, deja ii cerea Boboc demisia de onoare!

Puiu, care a dovedit cu varf si indesat ca punctul lui tare e sportul – nu stim care, dar cu siguranta nu sahul -  a marturisit, cu nevinovatia caracteristica unuia abia  iesit din oul politicii, ca a intrat in PSD fiindca voia sa fie sef la Directia de Sport si altfel nu se putea, asa ca ce mare chestie era? Cu sprjinul tatalui si adeziunea fiului, a suflat peste el sfantul duhul al partidului si l-a impins din spate, direct la Directia Sportului, in cetate.

Mai nou, ca cetatea a fost cucerita de barbari – pardon, de democrat-liberali -, era firesc ca Puisorul sa-si faca un proces de constiinta si astfel, a ajuns la concluzia ca el, de fapt, in sufletelul lui curat, care de PSD n-a apucat sa fie maculat, este liberal. Asa ca Puiu si-a intins aripile si a parasit cuibul parintesc, zburand direct in casuta liberala. Ne intrebam cu cine a discutat si cum or fi decurs discutiile acolo, de l-au impins liberalii direct in functia de presedinte al organizatiei de tineret, in conditiile in care iti dai seama din primul interviu ca e infantil politic.   

Cert e ca, in incercarea de a se da cocos, sportivul nostru le-a dat o smetie peste fata presedintelui Boboc si altora, pe langa el,  recunoscand degajat  in fata unui jurnalist ca tinerii liberali sunt perceputi in opinia publica drept un soi de “asistati mintal” intorsi cu cheita de anumiti seniori din partid. Ptiu, drace, gura pacatosului, adevar graieste! Dar este unul din acele adevaruri care se spala in familie, nu in public, Puiu mamii, Puiuleeeee!

Ce-o fi fost in capul sportivului, sincer, nu ne dam seama, mai ales ca ziaristul nici nu si-a batut capul prea mult cu el, fiindca junele a dat din casa din proprie initiativa, cu o naivitate dezarmanta. Ne infioram si acum, cand ne inchipuim cum ar fi fost sa cada puiul in mainile noastre…

Daca ne permiteti, domnu’ Boboc, o consiliere pe imagine (gratis), desi nu suntem blonde: sa nu-l aduceti in vreo conferinta de presa pe Puiu, ca iese jumulit tare! Si o sa ajungeti sa-i spuneti sigur: “ Zboara, Puiule, zboara!”. Din functie…   

Comentarii

comentariu

About the Author

-