Published On: vin, Sep 24th, 2010

Vasile Datcu si-a depus demisia din functia de consilier judetean

Share This
Tags

* el a facut acest gest desi mai multe persoane, din diferite partide, inclusiv din PNL, au incercat sa-l faca sa se razgandeasca

Liberalul Vasile Datcu si-a depus joi demisia din functia de consilier judetean la secretarul judetului, Nicu Filoti. Datcu si-a respectat cuvantul dat, desi, in perioada de cateva zile de la sedinta conducerii judetene PNL, in care i s-a facut sa faca acest gest “de onoare”, a fost indemnat de mai multe persoane, atat din randul propriului partid, cat si al altor formatiuni politice, sa se mai gandeasca si sa renunte la acest gest. Ultimul care i-a cerut sa isi mai lase ragaz cateva zile, ca sa nu ia o decizie pripita, a fost chiar secretarul Nicu Filoti, insa Datcu nu este dispus sa dea inapoi: “Am spus ca imi dau demisia si eu imi tin cuvantul dat, nu ma joc cu astfel de lucruri.

Pentru un om de onoare, cuvantul dat trebuie respectat. Nu mai dau inapoi, am zis ca renunt la calitatea de consilier judetean si asta fac. Mi s-a spus ca se va supune la vot aceasta decizie a mea in Consiliul Judetean, dar va dati seama votul respectiv este o formalitate, chiar daca nu ar aproba consilierii demisia mea, ea ramane valabila, nu se pune problema, e o decizie personala. Pe mine ma uluieste si acum ca cei din conducerea actuala a PNL nu au inteles nimic din mesajul pe care am vrut sa-l transmit. Ei spun ca nu am fost in echipa lor?! Am iesit in campanie cu ei, am candidat alaturi de ei, am muncit alaturi de ei atata timp, la partid, pentru ca eu cred in niste idealuri, dar nu pot sa le pun in fata o oglinda care sa le spuna cat de minunati sunt. Eu nu i-am reprosat lui Boboc nici macar faptul ca s-a asociat cu Stancu, nu, ci i-am reprosat ca s-a asociat cu el pentru posturi, nu pentru niste proiecte de interes general. Faci compromisuri, sunt de acord, asta este politica, dar le faci pentru ceva care sa merite, sa ramana ceva pentru Braila. Dar sa faci compromisuri pentru ca sa obtii niste posturi?! Ei nu au inteles ca a fost o exorcizare, in care m-am inclus si pe mine, nu a fost o critica doar a lor. Mi-am dat demisia pentru ca era corect, asa am zis, asa am facut. Nu voi reveni asupra acestei decizii, desi au fost multi care mi-au cerut acest lucru. In perioada urmatoare voi fi angrenat in mai multe activitati culturale, voi fi plecat din tara si am vrut sa rezolv si aceasta chestiune, nu are rost sa mai aman. Nu voi fi prezent la sedinta urmatoare a CJ, pentru ca voi fi plecat din tara, dar am rugat un coleg sa explice consilierilor care este motivul absentei mele, este o chestiune de respect”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-