Published On: joi, Sep 30th, 2010

Ultimele pregatiri pentru alegerea lui Balcan, facute la carciuma

Share This
Tags

* tabara lui Viorel Balcan a dat de baut inainte de a-si adjudeca victoria * au fost convocati la serata electorala cei mai multi dintre directorii de deconcentrate * imagini video de la retragerea (fara torte) a lui Constantin Dumitriu de la petrecere

Tabara democrat-liberalilor care sprijina candidatura lui Viorel Balcan la presedintia organizatiei municipale PDL Braila s-a adunat joi seara la un restaurant de la marginea orasului, pentru a pune la cale ultimele detalii, care sa-i asigure favoritului victoria deplina. Aranjamentele – la propriu si la figurat – au fost facute personal de presedintele interimar al organizatiei judetene, Constantin Dumitriu, care a facut si invitatiile la petrecere.  Pentru ca manevrele sa nu bata la ochi, de la reuniunea la care s-au aranjat treburile la un pahar de vorba – si nu numai – a lipsit exact candidatul in favoarea caruia se trageau sforile.

La iesirea de la serata electorala, putin inainte de ora 22,  presedintele interimar al PDL Braila, Constantin Dumitriu, ne-a declarat ca a fost vorba despre o mica petrecere, pentru a le multumi colegilor care au muncit din greu pentru partid in ultima perioada. Dumitriu a negat ca ar fi sarbatorit, in avans, victoria lui Balcan si a reprosat ziaristilor de la Infobraila ca “nu au fost corecti” cand au prezentat, pe surse, detalii de la discutia “neprincipiala” pe care a avut-o cu fostul sau coleg de partid Gheorghe Chiru. Informat ca Gheorghe Chiru a confirmat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca informatiile prezentate de Infobraila erau corecte, liderul PDL a continuat sa sustina ca “nu a fost corect”. Intrebat, direct, daca l-a facut pe Chiru “bulangiu”, Dumitriu a raspuns : “Nu, eu nu l-am facut, l-a facut maica-sa!”.

Precizam ca, potrivit surselor noastre, la intalnirea taberei lui Balcan, Dumitriu a invitat – o invitatie perceputa ca obligatorie pentru cei care doreau sa-si pastreze postul -  cateva zeci de directori de deconcentrate, iar programul a fost unul de cascadorii rasului: directorii amintiti au fost prezentati pe rand si s-au ridicat in picioare, ca sa fie mai bine cunoscuti de colegi, dar sa se si vada ce sustinatori importanti are Balcan. In cadrul discutiilor, a fost atacat Stanel Necula, contracandidatul lui Balcan, la adresa caruia s-au rostit vorbe grele – nu le mai amintim, ca sa nu-l suparam pe Dumitriu, intr-o zi asa de mare, in care Balcan va arata cat e de tare. In mare, concluzia era ca Necula e un nimeni si nu reprezinta nimic in partid, asa incat era evident ca Balcan este unica optiune.

Potrivit acelorasi surse, chiar daca, vrand-nevrand, au fost prezenti la reuniunea in care s-au numarat voturile pentru Balcan, au mancat fripturile si au baut vinul ce trebuia sa fie pomana electorala de lux, de fapt, unii dintre participanti vor vota cu Necula.

De altfel, sustinatorii lui Necula – care nu au fost invitati la petrecerea de la carciuma, fiindca au muncit pentru cine nu trebuie din partid – s-au aflat pana seara tarziu, la sediul partidului, unde au venit de buna voie si nesiliti de nimeni, nu cu invitatie obligatorie.

La conferinta de alegeri a organizatiei municipale PDL si-a confirmat participarea Mircea Toader si este asteptat si Costica Canacheu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-