Published On: vin, Sep 24th, 2010

Ultima strigare la campania “Let`s Do It, Romania!”

Share This
Tags

* mâine, la Brăila şi în toată ţara, are loc Marea Curăţenie * voluntarii sunt așteptați la ora 8, la cele două puncte de înscriere, care vor fi situate pe platoul din fața Primăriei şi în rondul din parcul Monument.

După cum vă informam zilele trecute, campania “Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este  25 septembrie, dată la care toţi cetăţenii sunt aşteptaţi să se implice. Organizatorii speră să stabilească  şi un record, dat fiind că în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovenia.

Obiectivul principal este curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora. În plus, proiectul îşi propune mobilizarea şi implicarea autorităţilor centrale pentru aplicarea de măsuri şi sancţiuni, precum şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil faţă de mediu.

La nivel național, proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei si Cercetării.

Proiectul „Let’s Do It, Romania!” se va desfăşura şi în judeţul Brăila, iar principalele zone în care se va face curățenie vor fi Lacu Sărat, Pădurea Stejarul, şoseaua de centură şi zona Poligonului, cât şi porţiunea de pădure de după localitatea Vărsatura. De asemenea, primăriile comunelor Tudor Vladimirescu, Movila Miresii, Șuţesti, Gemenele, Scorţaru Nou şi Măxineni vor mobiliza voluntarii din localitate, pentru colectarea deşeurilor de pe drumurile ce împrejmuiesc comunele. 

Organizatorii fac din nou o invitaţie publică tuturor brăilenilor cărora le pasă de județul lor. Dacă doriți să vă alăturați lor, în dimineața zilei de sâmbătă, 25 septembrie, la ora 8, sunteți așteptați la cele două puncte de înscriere şi înregistrare a voluntarilor, care vor fi situate pe platoul din fața Primăriei, cât şi în rondul din parcul Monument. Precizăm că la acest din urmă punct de înscriere sunt așteptate numai grupurile de elevi însoțite de un cadru didactic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-