Published On: sâm, Sep 11th, 2010

Titiule, unde ti-a fost mintea?

Share This
Tags

Pentru un sef de partid, democrat-liberalul Titiu Dumitriu are o mare problema: nu apare prea des in fata presei, dar cand apare, da cu bata (in balta), ceva de speriat!  De cate ori este ironizat de ziaristi, Titiu, care in politica nu are cu ce se lauda – cel putin in cea braileana, ca despre ce a facut in Galati nu putem comenta – se da mare cu performantele sale in sporturile mintii, adica sah si arte martiale, de-ai zice ca e tot numai creier.

Mai frate, nu l-am vazut in kimono, dar cand e in haine de strada, nu-si foloseste mai deloc ascutimea mintii – i-o fi teama sa nu ne raneasca, dac-o incearca pe muritorii de rand, care se bat ca golanii in strada, fara reguli, fara salut la inceput si mai ales, la sfarsit si fara sa se uite in urma, dupa ce adversarul a fost zdrobit. Titiu uita ca a venit la Braila, unde adversarul scoate sisul si te lasa cu spritualitatea in aer, ca un abur, deasupra cadavrului, iar luptele sunt in stilul smuls, in strada, nu pe saltea, in Sala Polivalenta.

Ce ne este noua clar e ca, in politica, Mauru are cel putin un punct slab: nu stie sa incaseze, ceea ce ii dauneaza la sanatatea mintala, ca am inteles ca la el, mintea e punctul forte.  Ultimul episod in care Mauru a avut o evolutie slaba in competitia politica s-a inregistrat zilele trecute, cand a venit Elena Udrea la Braila, invitata de lideri PSD la inaugurarea unui drum reabilitat si a fost tratata, ca de obicei, ca o regina. A fost momentul unor lupte surde pentru suprematie in a o confisca pe Udrea, intre Stancu, pe de o parte, care era organizatorul festivitatii si trioul Titiu BB, care voiau sa-si adjudece si ei macar o parte din imaginea divei, a ministrului, vreau sa zic. Dintre cei trei, Mauru se agita cel mai tare sa se bage in seama, de parca ar fi fost regele pe tabla de sah, desi, de fapt, nu era decat cel mult nebunul – ca ne e mila de el si nu vrea sa-l coboram la statutul de simplu pion. Nici urma de miscari gandite cu trei mutari inainte, de eleganta marelui ganditor de la Hamangia care se da – vorba unui adversar politic: “ce sahist esti tu, ma, de i-ai dat branci Elisabetei Polihroniade pe scari ?!” -; Titiu era ca un cocos ametit, ce se invartea in preajma gainii si fiindca mai erau prin preajma si altii, mai vanjosi – desi la punga, nu toti erau asa grosi – se zburatacea si el in strada, sperand ca puicuta sa il vada. Drept e ca nu-l avantaja nici statura – politica si nu numai -, ca pe langa el, avea Garda pretoriana – Piticu si Generalul, care-l incadrau si-l minimizau.

Noi banuim ca atunci cand era mic, sau mai bine zis, cand era si mai mic, pentru ca il bateau baietii rai din fata blocului cu cureaua de la ceas – motiv pentru care, traumatizat de acele evenimente, acum nu mai poarta decat centura, neagra – parintii i-au spus ca nu-i nimic ca e mai slab, important e ca este mai destept decat ei, iar in inteligenta nu-l bate nimeni. Ca sa-l faca sa se simta cel mai tare din parcare, l-au trimis la cursuri de karate, judo, kung fu, yoga, tae bo si sah, de unde, ce-i drept, s-a intors convins ca nu e nimeni ca el si-i face pe toti la portofel, daca joaca pe bani. Cursurile i-au prins bine mai tarziu, cand a mai crescut un pic, vreo 2-3 centimetri si a inceput sa se joace pe bani cu adultii.

Acum, poate ca in afaceri l-a dus mintea, ca are teschereaua plina, dar in politica, n-a aratat mare lucru, dovada ca are dreptate Udrea cand spune ca trebuie despartita politica de afaceri. Fiindca daca te ia in bascalie presa locala, iar tu stai doar sa te plangi ca ziaristii au ceva cu tine si sa acuzi ca sunt platiti pentru a te denigra, nu faci nimic. Titiule, nu reprezinti nimic in politica braileana, partidul tau coboara in jos, Luceafar mai mult sau mai putin bland, alunecand pe-o raza de dezamagire crunta, cine dracu’ si de ce ar scoate bani din buzunar, ca sa te denigreze?! Nu ne plateste nimeni, nu ne face tu inventarul, o facem din placere, iar tie, dupa cum vedem, iti place cu durere!

Daca retinem bine, acum cateva luni spuneai ca interesul brailenilor este interesul tau. Poate faci, anul asta, o conferinta de presa, sa ne spui si noua ce-ai facut pana acum, pentru interesul brailenilor, ca pentru interesul tau, stim ce-ai facut. Si ca sa-ti dam si dezlegare – ca stim ca fugi de presa ca de dracu’ de tamaie – uite, promitem ca data viitoare, nu ti-o tragem… tare.  (Hagi Tudose)

Comentarii

comentariu

About the Author

-