Published On: joi, Sep 16th, 2010

Targul de masini autorizat e gol-pusca

Share This
Tags

* pentru ca acesta este amplasat intr-o zona marginasa a orasului, pe unde nu trece nimeni, targul e pustiu * brailenii care vor continua sa-si expuna autoturismele pe trotuare, in oras vor fi amendati cu 2, pana la 10 milioane lei vechi

De cateva zile, municipalitatea braileana, exasperata de blocarea sistematica a trotuarelor din zonele aglomerate cu masini scoase la vanzare, a alocat un teren special pentru targul de masini autorizat. Acesta este amenajat la marginea orasului, in parcarea din perimetrul  Zonei Libere, catre localitatea Varsatura. Municipalitatea a stabilit si taxa aferenta:  1 leu/h, pentru expunerea  unui autoturism, iar un abonament lunar costa 40 de lei, in conditiile in care se asigura si paza. Conducerea Primariei spera ca astfel, sa elibereze trotuarele din municipiu, ocupate de masinile cu anunturi de vanzare.

“Programul este zilnic, de luni  pana vineri, 10-18, iar sambata si duminica, 8-14. Ii invitam pe toti cei care doresc sa-si expuna masinile spre vanzare sa foloseasca aceasta zona care este si pazita si unde ne dorim sa se intample si actul de vanzare-cumparare si expunerea celor care au asemenea dorinte”, a declarat astazi viceprimarul Doinita Ciocan.

Cum zona aleasa pentru targul de masini nu are niciun fel de vad, fiind amplasata intr-un perimetru departe de sosea, in camp, intentia Primariei este departe de a se fi realizat. De cateva zile, in asa-zisul targ de masini se afla un singur automobil, in ditamai parcarea.

Viceprimarul Ciocan a precizat insa ca bun, rau, acela este spatiul stabilit pentru activitati de vanzare-cumparare masini, iar cei care isi vor mai lasa pe trotuare, in oras, masinile cu anunturi de vazare, vor fi amendati: ”Nici in alte locuri, spatiul de expunere pentru masini nu este in buricul targului, in centru, este intr-o zona amenajata, organizata. Cei care continua sa-si expuna masinile pe trotuar, in oras, vor fi amendati.  Avem Hotarare de Consiliul Local, de saptamana trecuta – inainte de deschiderea  de sambata, cand spatiul targului a putut fi abordat si a putut fi utilizat de toti cei care doreau -, prin intermediul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala, sau prin intermediul Politiei Comunitare, au fost atentionati prin informare scrisa cei care si-au expus masinile pe domeniul public, cu insemnul respectiv de vanzare. I-am informat, stiu unde, din acest moment, vom incepe sa si aplicam amenzi, iar acestea sunt intre 2 si 10 milioane lei vechi”.

Aceasta este a doua incercare esuata a municipalitatii de a gasi un spatiu adecvat unui targ de masini, prima data, el fiind amenajat in parcarea unui supermarket aflat la mare departare de oras, care, intre timp, si-a inchis portile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-