Published On: mie, Sep 22nd, 2010

Spitalul Judetean are angajati care nu figureaza in scripte, dar iau salariul

Share This
Tags

* liderul Sanitas Ionel Mucuta sustine ca actuala conducere nu are date exacte despre personalul din subordine si a solicitat sa se inceapa renumararea angajatilor * directorul economic al unitatii recunoaste ca afirmatia sindicalistului este corecta si spune ca au fost persoane incadrate pe AS, fara ca posturile respective sa fie libere

Ionel Mucuta, vicepresedinte al sindicatului “Sanitas” Braila declara ca, la ora actuala, conducerea Spitalului Judetean de Urgente nu are informatii exacte despre numarul de angajati ai unitatii, iar unele persoane, desi nu figureaza in statele de functii, isi iau salariul luna de luna. Mucuta a constatat ca s-a intamplat in mai multe cazuri ca, in sedintele din comisia paritara, sa se faca analize pe baza unor informatii inexacte, a semnalat personal astfel de situatii si in final, a cerut oficial renumararea personalului din spital: “Eu sunt membru in Comisia paritara care contine atat patronatul, cat si membrii de sindicat si vreau sa va spun ca analizele in cadrul Comisiei s-au facut intr-un ritm extrem de alert o perioada, iar serviciul RUNOS a avut foarte multe scapari si nu a adus la cunostinta comisiei multe detalii privind salariatii unitatii. Sunt vizati salariati care au fost sariti din schema, ca sa zic asa si vizau posturi care sa fie desfiintate de catre Serviciul RUNOS, fapt pe care noi l-am sesizat in toate procesele verbale pe care le avem in cadrul acestei comisii. Am solicitat ca toate analizele sa se faca intr-un ritm un pic mai incet, mai cu atentie, pentru ca este vorba de salariati, de oameni si nu putem sa facem in asa fel incat acesti oameni sa-si piarda locul de munca din cauza unor erori. De multe ori, conducerea unitatii a spus “Nu ne permite Consiliul Judetean sa aducem modificari pentru o alta organigrama”. Nu mi se pare corect, noi am discutat doar pe baza normativului de personal, pe baza locurilor de munca existente. Vreau sa va spun ca sunt foarte multe exemple de la fiecare loc de munca, unde nu au fost luati in calcul anumiti salariati si conducerea unitatii, respectiv Serviciul RUNOS a spus: “Nu avem ce face”. Am spus “nu-i nimic, consemnati in procesul verbal, noi vom cauta caile legale pentru a apara acesti oameni” “.

Directorul economic al Spitalului Judetean, Cristina Vranceanu, admite ca au existat cazuri in care anumiti angajati au “scapat” inventarierii si a explicat aceasta situatie bizara prin unele manvere facute pe vremea fostei conduceri: “A fost personal omis pe statele de functii, in analiza comisiei paritare. Vreau sa spun ca este foarte posibil ca acest lucru sa se fi intamplat, dat fiind ca la data de 1 ianuarie a anului 2010 a fost ultima data cand s-a actualizat statul de functii, desi acest lucru ar trebui sa se produca ori de cate ori se fac modificari si miscari ale personalului pe sectii. Ori, in momentul in care am ajuns noi la conducere, stiti ca am gasit un numar de persoane incadrate pe AS, deci pe perioada determinata, de fapt, fara sa fie postul liber. Au fost angajati pe anumite sectii si isi desfasurau activitatea in alta parte, angajati si platiti din bugetul de stat si de fapt, desfasurau activitate pentru asigurari; deci asta a fost situatia pe care am gasit-o. E foarte posibil, aceste lucruri se pot analiza in continuare in comisia paritara, care functioneaza incepand cu data de 30 august in unitate.  Chiar la nivelul saptamanii trecute s-a intrat intr-un impas, pentru ca domnul Mucuta a sesizat, intr-adevar, ca au pierdut pe undeva o persoana, s-a omis la una dintre sectii, nu a fost calculat corespunzator numarul de personal si a solicitat sa se inceapa renumararea personalului. Inteleg punctul de vedere al sindicatului, imi dau seama ca dansii trebuie sa apere interesul sindicalistilor, dar ar trebui sa aveti in vedere si interesele unitatii care plateste acesti sindicalisti si sa-i aparati pe cei care muncesc intr-adevar. Personalul este supradimensionat, continui sa afirm acest lucru, ajutati-ne sa redistribuim personalul excedentar in alte locuri”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-