Published On: lun, Sep 20th, 2010

Sindicalistii de la Cartel Alfa nu s-au inghesuit sa protesteze

Share This
Tags

* desi sindicalistii braileni spun ca au ajuns la disperare, cand e vorba sa iasa in strada, le trece cheful de proteste

Protestul anuntat pentru astazi de sindicalistii de la filiala braileana a Cartel Alfa a fost unul destul de modest. Doar circa 100 de persoane s-a adunat in aceasta dimineata in fata Prefecturii, politisti de frontiera, politisti, angajati ai Directiei Agricole si membri Sanitas.

Desi, teoretic, disperarea era cea care-i scotea in strada, doi dintre liderii sindicatelor prezente la fata locului si-au citit nemultumirile dupa niste fituici, atunci cand au fost intrebati care le sunt problemele. Unii – politistii si politistii de frontiera -au reclamat reducerile salariale si statutul profesional in continua degradare, precum si faptul ca s-au saturat sa plateasca din buzunarul propriu cheltuieli pe care le fac in interes de serviciu si care ar trebui acoperite din banii institutiei la care lucreaza.

Altii au vorbit despre nesiguranta locului de munca, despre nivelul de trai in continua scadere, despre salariile din ce in ce mai mici si despre modificarea Legii pensiilor, care le taie orice speranta privind faptul ca macar in viitor, cand vor iesi la pensie, le va fi mai bine. Protestatarii purtau, printre altele, o pancarta pe care scria ”Caii nu mai sunt demult/ Masinile n-au benzina/ Noi marsaluim prin lut/ Voi ne ardeti la chenzina”. Ei au strigat lozinci antiguvernamentale, au fluierat si huiduit executivul si au cerut revenirea la vechile salarii, cele de dinainte de reducerea cu 25%. In final, o delegatie a protestatarilor a predat prefectului Dumitru Popa un document cu toate revendicarile lor, ce va fi transmis la Guvern.

Comentarii

comentariu

About the Author

-