Published On: sâm, Sep 4th, 2010

Simi, pupi, nu pupi, vremea mandatului trece

Share This
Tags

Strada Grivita arata ca o varza jumulita, iar primarul si-a propus vreo zece zile sa se duca pe acolo sa-i bage pe aia in priza, nu mai mult, sa nu care cumva sa se termine lucrarea prea repede. Licitatia pentru modernizarea Bulevardului Dorobantilor va avea mai multe seriale ca “Tanar si nelinistit”, dar se pare ca este filmul preferat al primarului, asa ca nu-i cazul sa (se) finalizeze vreodata. Servicul de salubrizare e praf… aruncat in ochii brailenilor, insa Simi nu se oboseste sa puna matura pe spinarea cui trebuie. Cat despre promisiunile electorale, ele s-au dovedit o “iubire de-o vara”, amantul infocat si viril care ne-a cucerit in 2008 parasindu-ne pentru o alta.

Cred ca lui Simionescu ii este dor de “munca” de la Senat, iar dom’ profesor tanjeste dupa atmosfera de biblioteca de la Parlament si arata in fiecare zi ca problemele Brailei il indispun, ba chiar ii induc o stare de moleseala mascata de o toleranta mesianica. Un fel de “jeumanfis” pe care nu se sfieste sa-l abordeze, fie ca e vorba de cainii care au umplut orasul sau fata de “mica Venetie” in care se transforma chiar strada lui, atunci cand ploua. Ii mai lipseste o toga portocalie si o maturica de indepartat gazele din drum, ca sa intre perfect in postura unui calugar Shaolin, aflat deasupra problemelor lumesti, a stresului pe care ti-l pot provoca gunoaiele, cainii, termoficarea sau alte probleme marunte de genul acesta.

Simi, fratele meu, Braila nu este un templu in Himalaya. Te comporti de parca ai fi castigat al doilea mandat, insa nu faci decat sa-l faci de cacao pe primul. Mandatul ti-e dat ca sa-l faci, iar daca nu, el trece oricum, ca prin fum. (Dalai Karma)

Comentarii

comentariu

About the Author

-