Published On: vin, Sep 24th, 2010

Secretara prefectului vine la serviciu cand vrea si pleaca tot asa

Share This
Tags

De cateva zile, primim tot felul de mesaje de la persoane care ne informeaza ca secretara prefectului, aia specialista in hotarari dubioase, are un program de lauza, adica vine mai tarziu de noua si pleaca mai devreme de doua. Cum are un statut special, obtinut in  genunchi in fata diverselor persoane cu pozitie inalta, se pare ca Vasioaica se considera de neatins – dupa atatia ani in care a tot fost atinsa – si-i sfideaza pe ceilalti angajati ai Prefecturii, carora le tremura camasa pe ei, sa nu fie concediati. Dupa cum s-a vazut la recenta reorganizare, prefectul Dumitru Popa a taiat cu barda in dreapta si-n stanga si si-a sacrificat propriul director de cancelarie, dar Vasioaica, din motive caritabile, a ramas in post.

Dupa ce ca a fost angajata pe usa din dos, iar Popa a incercat sa pastreze secretul cat mai bine, ca sa nu se faca de rusine, acum, fosta mare doamna a politicii generale – care nu si-a mai gasit loc decat prin locale, umpland si spaland pocale – s-a infiltrat la Prefectura si-si face singura programul, ca, dupa cum spun colegii ei – pardon, ceilalti angajati ai institutiei, ca niciunul dintre ei nu vrea s-o numeasca pe lucratoarea la fostul bordel administrativ “colega” – isi face programul dupa cum are acasa vreo activitate, ca n-o intreaba nimeni de sanatate. In mesaje, oamenii ne sugereaza sa stam cateva zile in apropierea Prefecturii si sa verificam la ce ora vine si la ce ora pleaca specialista in chestii dubioase – hotarari, vrem sa spunem – si chiar am cochetat cu aceasta idee, dar ne-am razgandit, ca cine stie ce mai aflam si ce mai filmam, fiindca Vasioaica a avut, de-a lungul timpului, tot felul de secrete, in sensul ca nu le stia barbata-sau, nu ca nu le-ar fi aflat tot satul. Ne referim de exemplu, la banii pe care i-a luat regulat de la o firma din Constanta si pe are bietul om, nestiutor, ca de obicei, nu i-a trecut in declaratia de avere.

Nu-i vorba, ca intr-un fel, o intelegem, Vasioiaca a fost obisnuita in ultimii ani sa-si tina in birou cate-un mutunachi, care sa-i insenineze zilele de munca, un june pe care, in timpul liber – in care nu initia hotarari mai mult sau mai putin dubioase – il initia in arta administratiei facute ca o impletitura de mana: una (o lucratura) pe fata, una sau chiar doua, pe dos. Mai concret, pe fata ii acuzi pe adversarii politici ca sunt corupti, onerosi si mincinosi, iar pe dos, te angajezi la ei si-i usurezi de lovele, in calitate de Il Consigliere, ca sa te asiguri, chipurile, ca-i lucrezi din interior.

Acum, cand nu mai este Doamna de fier, ci o simpla secretara ruginita, cu experienta ca carciumareasa (cacofonia nu este intamplatoare), nu mai are ce sa-i invete pe juniorii aflati in plina dezvoltare politica, ca e suficient sa vezi unde-a ajuns, ca sa-ti dai seama cat valoreaza invataturile ei.   

Culmea e ca, din cate ne spun angajatii din Prefectura, politiciana esuata pe tarmul administrativ are si pretentia sa-i dea sfaturi prefectului Popa pe partea de imagine. Dumitre, uita-te ce imagine are ea in opinia publica si in presa, nu-ti da foc la valiza, ca e suficient cat te-a compromis simpla ei angajare, facuta, ce-i drept, la fortare!  Nu uita ca s-a mai incurcat cu ea, odata, un prefect, si-a ramas ala si cu banii (de consiliere marketing) luati si nedeclarati de Neprihanita si cu statia de carburant neconstruita!

Noi intelegem ca, de mila, de sila, ti-au pus-o in mana (pe Vasioiaca) si-a trebuit s-o angajezi, dar fa-o sa inteleaga ca aici nu este bordelul administrativ unde era obisnuita, iar cei alaturi de care “lucreaza” nu-i sunt subordonati si nu vor sa-i fie nici colegi. Daca tot nu face nimic, sa nu faca in programul de lucru standard, de 8 ore, ca Prefectura nu-i carciuma, sau taverna, sa vii cand vrei si sa pleci cand te-ai plictisit!

Comentarii

comentariu

About the Author

-