Published On: joi, Sep 9th, 2010

S-a deschis oficial “Drumul Marii”

Share This
Tags

Astazi, in prezenta Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea si a presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost deschis oficial “Drumul Marii”. Soseaua cunoscuta drept “Drumul Marii”, cuprinde, de fapt, doua drumuri judetene: DJ 211A Viziru-Cuza Voda si DJ 212 Cuza Voda – Mihai Bravu. Ea a fost inclusa intr-un program de reabilitare cu finantare europeana, cu o valoare totala de 64,79 milioane de lei, din care 46,34 milioane de lei reprezinta finantarea europeana, 5,88 milioane de lei vin de la bugetul de stat, iar 1,35 milioane de lei este contributia Consiliului Judetean Braila.
Udrea s-a aratat multumita de felul in care au fost utilizatii banii, ea laudand atat prestatia echipei de implementare a proiectului din cadrul CJ Braila, dar si a constructorului. Felul in care s-au desfasurat lucrurile la Braila au determinat-o sa afirme ca va incerca sa directioneze noi fonduri catre judetul nostru. “Pe langa fondurile europene, acest minister are si bani din bugetul de stat pentru proiectele autoritatilor publice locale. Suntem ministerul care lucreaza cel mai mult cu primariile. Speram ca de la anul vom putea finanta mai multe proiecte, pentru ca anul asta banii de investitii s-au tot redus, asta a fost situatia. Speram ca de la anul vom avea mai multi bani pentru investitii, incat sa ne permitem sa lucram mai mult.Avem un contact permanent cu autoritatile publice locale, ca implementarea nu o face ministerul, o fac autoritatile locale, primariile si consiliile judetene. Deci ca banii sa ajunga efectiv, sa fie platiti, trebuie ca lucrarea sa se termine si facturile sa ajunga la minister. Noi am contractat si vom contracta de 3 miliarde de euro, dar plati efective se fac foarte greu, banii efectiv intra foarte greu in economia romaneasca; de aceea incercam sa stimulam autoritatile publice locale, care sunt beneficiari si care contracteaza lucrarile, sa deruleze rapid procedurile de constructie, pentru ca pe de o parte, cetatenii sa se bucure de lucrare, de beneficiile pe care le aduce un drum, repararea unei scoli, repararea unui spital si pe de alta parte, banii europeni sa intre in economie in mod real. Deci eu zic ca intr-un parteneriat strans cu autoritatea publica locala, vom reusi nu numai sa contractam banii pana la sfarsitul lui 2011, asa cum ne-am propus, ci pana in 2013 sa reusim sa facem si plati”, a spus Elena Udrea.
Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a apreciat faptul ca, in cazul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, nu functioneaza criterii politice, atunci cand se acorda banii pentru dezvoltare si s-a declarat optimist in privinta unor noi fonduri pe care judetul Braila le-ar putea atrage. “Eu cred ca este singurul minister care poate sa ne aduca putina lumina in ceea ce ni se intampla astazi. Trecem printr-o perioada grea, iar Ministerul Dezvoltarii este singurul care efectiv plateste astazi. Aveti un portofoliu destul de important, atat pe bani europeni, cat si pe probleme nationale. Este foarte important sa se stie ca dumneavoastra gestionati si salile de sport si locuintele sociale”, a spus presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author