Published On: joi, Sep 30th, 2010

Rromii dau navala la organizatia locala a Partidului Poporului

Share This
Tags

* cel putin asa declara presedintele PP, Gheorghe Chiru * in curand, un lider al tiganilor braileni va primi functia de vicepresedinte PP Braila

Presedintele organizatiei locale a Partidului Poporului, Gheorghe Chiru, este uimit de avalansa de solicitari de intrare in aceasta formatiune politica. El recunoaste ca va fi un partid “pestrit”, in sensul in care va contine si multi reprezentanti ai unor minoritati natonale – ca s-o spunem mai pe sleau, tigani. Chiru declara ca a fost placut impresionat ca calitatea liderilor rromilor braileni, cu care a discutat si ca, in scurt timp, dupa ce vor  bate palma, unul dintre acestia va capata si functia de vicepresedinte PP Braila: “Discutia a fost una la varful conducerii lor – nu dau nume acum, pana nu se va incheia oficial o intelegere -, in sensul ca-i veti vedea langa noi pe unul sau pe mai multi lideri ai rromilor. In mod cert vor veni si unul va avea statut de vicepresedinte al organizatiei. La Braila sunt 32.000 de suflete de rromi si merita sa fie reprezentati intr-un birou politic si i-am vazut ca sunt chiar peste asteptari liderii lor, ne-au placut si-i vrem colegi.

 Nu vorbim de partea electorala musai, ci despre faptul ca sunt indivizi care reprezinta o comunitate destul de mare si ii vom ajuta si ii vom sprijini cu tot ce putem, ca pana acum, toata lumea a venit, a cerut rromilor, lipovenilor, nu stiu caror comunitati religioase votul, in schimbul unor promisiuni electorale mari si nimeni n-a facut nimic si v-o spun din centrul problemei”.

Chiru a precizat ca liderii rromilor l-au cautat pe el si nu invers. El are si o explicatie: “Sansa si publicitatea care s-a facut la OTV vizavi de infiintarea filialei, dar cred ca exista o atractie catre ceva nou, eu stiu, e o provocare, sunt convins, pentru ca de cand fac politica, am 20 de ani si 9 luni, niciodata n-am vazut ca oamenii sa aflueze la modul asta, sa-ti dea telefon si sa spuna “vreau, vin cu familia mea, vin cu prietenii mei”, adica nu exagerez spunandu-va ca am fost impresionat mai mult decat imi inchipuiam. Am avut discutii si 5-6 intalniri cu grupuri, intr-o singura zi. A fost un val si consideram ca acesta nu este varful, e un val care creste, simt zilnic”.

La randul sau, secretarul general al PP, Adrian Zamfirache, este multumit de viitorii sai colegi: “Sunt cetateni romani si nu trebuie sa ne rusinam cu chestia asta, acum suntem toti cetateni europeni, iar Occidentul, vrea sau nu vrea, ii place sau nu ii place, trebuie sa accepte lucrul asta. Deci ne place sau nu, tiganii reprezinta un segment dinamic al societii romanesti, niciodata n-o sa vedeti grupuri de tigani care zac intr-o lancezeala, asa, ei se misca permanent dupa profitul economic, ceea ce este firesc si e pozitiv in istorie”.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-