Published On: mar, Sep 14th, 2010

Primarul Simionescu e “carpa de sters pe picioare” a lui Stancu

Share This
Tags

* calificativul ii apartine deputatului PDL Viorel Balcan * acesta e suparat ca se incearca debarcarea viceprimarului PDL Stanel Necula si a vicelui CJ, Giana Patrascu * Balcan mai este furios si pe liberalul Vasile Varga, pe care-l acuza ca “duce de rapa” PNL-ul local

Deputatul PDL de Braila Viorel Balcan este extrem de nemultumit de manevrele social-democratilor si ale liberalilor locali, pentru debarcarea din functii a Gianei Patrascu, vicepresedinte al CJ si a viceprimarului municipiului, Stanel Necula. Balcan acuza alianta dintre PSD si PNL, careia nu-i da nicio sansa, pentru ca este de parere ca si-o parte si de alta, sunt oameni care au batut palma , dar care nu-si respecta promisiunile. Liderul PDL arunca asupra celor pe care-i considera vinovati de intrarea in opozitie a PDL-ului in plan local calificative dure, incepand cu primarul  municipiului, Aurel Simionescu (PSD): “Legat de viceprimarul Necula, Simionescu uita ca in 2008 a ajuns primar al municipiului Braila cu sprijinul organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberal. Uita acest lucru, s-a aliat cu acest partid fantomatic care se numeste Partidul National Liberal si incearca, pentru ca a promis acest lucru, sa-l schimbe pe Necula si sa puna om de-al PNL-ului. Sa nu uitam un singur lucru: ca Necula a avut cele mai mari responsabilitati in cadrul municipiului, salubrizare, reparatii de drumuri, caini spatii verzi, dezapezire si multe altele, pe cand celalalt viceprimar, chiar daca imi este prietena, in speta persoana doamnei Ciocan Doinita, a avut numai functii de protocol, mici si bere la Gradina Mare, fanfare militare, muzica populara pe Esplanada, activitati mestesugaresti s.a. Daca punem in balanta activitatea celor trei primari si celor doi viceprimari, mi se pare ca cel mai serios si cel mai muncitor din toata aceasta echipa a fost Necula Stanel. Simionescu, asa cum presa a aratat in nenumarate randuri, nu a facut si nu face absolut nimic. In acest sens, vreau sa-i spun cu toata sinceritatea sa-i fie rusine, pentru ca a uitat ca a ajuns primar cu sprijinul democrat-liberalilor”.

In plus, deputatul PDL il califica pe primarul municipiului, Aurel Simionescu, drept  “o carpa de sters” si-si pune intrebari asupra barbatiei acestuia: “In  al doilea rand, sa nu uite ca doua treimi din activitatea economica, sociala, politica, a judetului se desfasoara in municipiu, iar el a ajuns o carpa de sters pe picioare a domnului Stancu. Este inadmisibil sa stai la mana lui Stancu si sa nu iei nicio decizie, sa nu iei nicio hotarare decat cu aprobarea dumnealui. Nu se poate acest lucru! Care este personalitatea lui? Unde este barbatia lui, de care presa in nenumarate randuri a intrebat? E posibil asa ceva? Despre Stancu, ce sa va spun, un om care nu stie sa poarte un dialog politic, un om care minte cu nerusinare, care a promis liberalilor ca le da tot felul de functii, dar nu le va da nimic intr-un final”.

Balcan este de parere ca intelegerea PNL-PSD a fost facuta intre doua persoane, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele social-democratilor si Vasile Varga, liderul liberal: “Cred ca aceasta alianta, intelegere, de fapt, pe care a facut-o cu PNL-ul  - si mai exact intre Varga si Stancu -, acesti “oameni politici” care n-au nici un interes pe doctrine politice, ci numai pe afaceri, au ajuns sa ia asemenea decizii. Ce s-ar intampla daca in toata tara ar incepe degringolada asta de schimbare a vicepresedintilor, a viceprimarilor? Am sta numai in procese! Va spun de pe acum ca nu vor avea nici o sansa sa schimbe, pentru ca sunt cai de atac. Trebuie sa fii foarte bine motivat, sa schimbi asemenea oameni si nu cred ca vor reusi de nici un fel. Pe urma, sa nu uitam ca avem un prefect, avem o justitie care pot sa decida in ce masura vor fi schimbati cei doi. Daca exista motive de schimbare, sigur ca pot fi schimbati, dar motive nu exista. Si cred ca aceasta intelegere purtata de cele doua “partide” se va rupe cat de repede, pentru ca Stancu nu-si poate onora promisiunile”.

Viorel Balcan mai sustine ca intre cei doi lideri amintiti exista legaturi mai vechi si-l face pe Varga cu ou si cu otet, sugerand ca este “omul negru” din tabara PNL locala. Mai mult, Balcan isi face  griji in legatura cu viitorul liberalilor: “Legatura dintre Stancu si Varga a existat si inainte, de vreo doi ani si jumatate s-a rupt aceasta prietenie si intelegere intre cei doi, iar de vreo jumatate de an, incoace, vad ca iar s-au refacut relatiile. Varga nu stie sa-si onoreze promisiunile politice, a avut o intelegere initiala cu noi, cu PDL, dupa care, sub amenintarea lui Stancu, pe diverse forme, nu stiu cu ce-l are la mana Stancu, s-a intors si a luat aceasta hotarare de a face o intelegere cu PSD-ul, in speta cu Stancu. Cred ca nu a ales calea cea buna, pacat de tinerii pe care ii are in partid si ii indruma pe cai gresite. Pentru ca acestia nu vor putea sa ajunga niciodata acolo unde isi doreste fiecare partid, tintele cat mai mari in cadrul unui judet. In acest sens au de pierdut. El ca persoana, Varga, nu are nimic de pierdut, dar tinerii din partidul lui au de pierdut, pentru ca in 2012 nu se vor putea bate nici cu Stancu, nici la Primarie cu oricare din candidati. Iata unde-i duce Varga, la rapa, nicidecum la un progres politic pentru PNL. Il asigur ca in traista PNL-ului apar numai bile negre, in dreptul persoanei Varga, mai multe bile negre, mai negre decat el. Asa ca nu stiu ce sa va spun, nu am incredere in aceasta intelegere facuta intre cei doi lideri politici”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-