Published On: lun, Sep 27th, 2010

Politistii braileni ies in strada, in numar mare, in aceasta saptamana

Share This
Tags

*ei nu ies la proteste, ci desfasoara actiuni de prevenire a infractionalitatii

Politistii braileni au un program incarcat in perioada 27 septembrie- 1 octombrie, declarata, la nivel national, “Saptamana prevenirii criminalitatii”. Activitatile ce vor fi desfasurate in cadrul campaniei au fost prezentate astazi, in cadrul unei o conferinta de presa sustinuta la sediul Politiei.

” Campania , deosebit de importanta, are drept scop, asa cum reiese si din titulatura sa, o serie de activitati menite sa contribuie la prevenirea criminalitatii la nivelul judetului Braila “, a declarat subcomisar Valentin Codruz, inspector sef adjunct al IPJ Braila.
“Activitatile pe care le vom desfasura in aceasta saptamana au fost stabilite conform prioritatilor locale si nationale. Astazi, 27 septembrie, in concordanta cu prioritatea locala legata de prevenirea violentei in mediul scolar in municipiul Braila, am programat sa desfasuram o activitate de prevenire intr-o scoala; este vorba despre o intalnire cu elevii de la scoala “Ion Creanga”, care va avea loc astazi. Va fi un model de lectie, un model de dialog cu elevii, care au ca scop constientizarea faptului ca, intotdeauna, comunicarea si toleranta sunt solutii pentru prevenirea violentei, fie  manifestate in mediul scolar, fie in afara acesteia. Tot astazi, pe parcursul zilei, toti politistii de proximitate vor imparti materiale informational-preventive in toate unitatile de invatamant din municipiul Braila . Maine, 28 octombrie, la ora 11:00, am programat impreuna cu directorii generali de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, cu Penitenciarul pentru Minori Tichilesti, o activitate ceva mai deosebita: este vorba despre o intalnire cu un grup de minori care au savarsit o fapta penala, dar care nu raspund penal si un grup de minori aflat temporar, in stare de libertate, la Penitenciarul Tichilesti. Speram noi sa fie o lectie despre viata, despre cat de usor un adolescent poate savarsi infractiuni sub presiunea anturajului sau a altor factori de risc, pe care ne propunem sa-i identificam maine, impreuna cu acesti tineri. Joi, la ora 14:00 va invitam sa veniti alaturi de noi in zona Piata Traian – strada M. Eminescu, la o intalnire cu vanzatorii si patronii de magazine. Concomitent, politistii de la compartimentul de proximitate si cei de la Biroul de Ordine Publica pentru mediul urban vor imparti materiale informativ-preventive in alte zone ale orasului. Activitatea are ca scop constientizarea lucratorilor comerciali cu privire la faptul ca neglijenta si neatentia pot favoriza savarsirea de infractiuni de catre persoanele rau intentionate”, a completat insp. princ. Elena Nechifor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-