Published On: joi, Sep 23rd, 2010

PNL Braila va contesta in instanta noile norme privind plata agentului termic furnizat la bloc

Share This
Tags

* liberalii considera incorecte reglementarile care prevad ca locatarii debransati de la reteaua de termoficare sa plateasca intre 30% si 50% din costul agentului termic furnizat de CET

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, se declara indignat de noile reglementari in domeniul platii contravalorii energei termice la bloc, care obliga proprietarii debransati de la reteaua centralizata de termoficare sa achite o parte din agentul termic furnizat vecinilor inca racordati.

Boboc apreciaza ca procentele din cheltuielile cu agentul termic furnizat pe termoficare pe care trebuie sa le suporte cei care sunt debransati sunt nefiresc de mari si iar oamenii sunt spoliati, efectiv:

“Mai ales anul asta, dupa ce a fost o intreaga campanie de presa, oamenii au zis – ca au aflat ca nu vor mai primi ajutoare de incalzire -, ca se va scumpi gigacaloria si multi dintre ei s-au debransat. Au facut eforturi, poate chiar si imprumuturi, ca sa-si puna centrala termica, tocmai ca sa nu mai depinda de aceste scumpiri, de aceasta lipsa de atentie a autoritatilor. Si acum tocmai pe acestia, pentru ca sunt mult mai multi decat ceilalti, ne-am gandit, am gasit o solutie sa-i taxam si pe ei! Pe principul ala: “haide sa taxam tot”, dupa cum se baga tot felul de taxe. Asta vine de la Guvern, dar sincer, dincolo de ceea ce fac guvernantii si autoritatile din subordinea Guvernului, care ne surprind – e drept mai putin, ca ne-am obisnuit, ca ei tot asta fac incontinuu, ne surprind cu prostii -, ne surprinde putin si lipsa de reactie a autoritatilor locale, care probabil ar fi trebuit ca macar acest instrument sa-l aiba la indemana si anume atacarea acestui ordin in instanta. O sa va tinem la curent cu ceea ce se intampla, noi vom depune o cerere in acest sens la Curtea de Apel Galati , pentru ca e instanta competenta si vom vedea daca reusim sa facem ceva in acest sens”.

La randul sau, deputatul PNL Diana Tusa acuza faptul ca CET-ul percepe o taxa destul de mare, pentru debransare a caloriferelor de la retea, astfel incat consumatorii sunt, intr-un fel, penalizati pentru faptul ca nu va vor sa ramana racordati la reteaua centralizata: “Chiar mai devreme, la mine, la cabinetul parlamentar, mi-au adus la cunostinta concetatenii din Colegiul 1 faptul ca li s-a impus si o taxa pentru debransare. Imi zic oamenii, pentru ca asta au platit saptamana trecuta. Platesc 31 RON pentru debransarea unui calorifer, daca vrei sa ti le debransezi pe toate trei, platesti un milion. Este o incalcare a dreptului de proprietate. Nu stiu daca aveti acasa centrala si daca aveti calorifere, dar daca va veti duce la CET si va veti uita printre actele pe care trebuie sa le depuneti pentru a va debransa, o sa vedeti ca vi se cere o taxa de debransare”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-