Published On: joi, Sep 23rd, 2010

PNL a fortat obtinerea unor posturi in administratie pentru ca are oameni care nu vor sa stea degeaba

Share This
Tags

* este explicatia data de presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, pentru colaborarea cu PSD-ul * Boboc caracterizeaza relatia cu social-democratii ca fiind nu o “alianta” si nici o “intelegere”, ci o “sustinere reciproca pe proiecte”

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, neaga ca organizatia sa ar avea vreo alianta sau vreo intelegere cu PSD, la nivel local si sustine ca e vorba doar despre o “sustinere  reciproca pentru niste proiecte”. Boboc admite ca, teoretic, la nivel ideologic, ar fi fost mai logica o apropiere a partidului sau de democrat-liberali, insa a precizat ca, practic, in conditiile actuale, in care PDL-ul lasa doar “dezastru” in jur, aceasta optiune era imposibila. Ca atare, spune liderul liberal, unica varianta era colaborarea cu PSD-ul si “fortarea obtinerii unor posturi” in administratia locala, pentru ca liberalii sa poata construi ceva: “Eu am zis si cu alta ocazie, intr-o experienta, e drept, scurta, a mea, ca si consilier judetean, am observat ca in conditiile in care avem o majoritate formata si ea functioneaza, ca opozitie, te ridici, sesizezi anumite probleme si cam atat. De facut ceva, in sensul constructiv, nu prea ai optiuni, n-ai variante. In contextul in care, la noi, la partid, sunt oameni care, sincer, nu prea sunt invatati sa stea si sa piarda timpul pe unde se duc, am ajuns la o concluzie: nu putem sa ne remarcam printr-o voce foarte puternica si atat, dar printr-o lipsa totala de actiune. Si ca alternativa am gasit asta: incercarea fortarii, ca sa spunem asa, a obtinerii unor posturi de pe care sa-ti permiti sa si propui ceva, sa si construiesti ceva. Am avut o mica tentativa, sau hai sa spunem o tatonare cu cei de la PDL, dar era greu sa facem o intelegere, eu unul, nu sunt in stare sa asum o astfel de intelegere, in conditiile in care, cu cateva zile mai inainte, veneam si tot explicam ca oamenii astia – nu cei de la Braila, dar, in principiu, este un dezastru, prin ceea ce fac cei de la PDL;  mi-era greu sa vin a doua zi si sa spun ca am stat si am mai analizat si oamenii astia sunt deosebiti. Si atunci, am ales aceasta varianta, prin care intr-un dialog, dupa parerea noastra, pana acum, serios si pe care reciproc ni l-am respectat, am discutat cu cei de la PSD, nu o alianta, nu o intelegere, ci pur si simplu sustinere reciproca pentru niste proiecte”.

Amintim ca posturile a caror ocupare o “forteaza” PNL-ul sunt cele de vicepresedinte al Consiliului Judetean si viceprimar al municipiului, din care se incearca debarcarea democrat-liberalilor Stanel Necula si Giana Patrascu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-