Published On: sâm, Sep 4th, 2010

PDL Braila petrece criza intr-o vacanta prelungita

Share This
Tags

Ori n-avem noi habar ce inseamna imaginea in politica, ori politicienii de la PDL Braila habar nu au pe ce lume traiesc, ca altfel nu ne putem explica tacerea aceasta mormantala in care se complac liderii democrat-liberali locali de circa doua luni. Ca in lipsa de un lider marcant, care sa iasa in fata si sa dea declaratii, sunt mai multi lideri prea putin remarcabili si toti tacuti, ca pestele. E drept ca, in vremurile acestea de criza, nu se simt chiar ca pestele in apa cei din PDL, dar chiar sa tragi storurile, sa inchizi lumina si sa pui lacat la usa , din punct de vedere al relatiei cu presa, zau ca nu ne asteptam! Ne-au spus ei ca intra in vacanta, dar noi, in naivitatea noastra, nu ne-am putut inchipui ca isi permit un concediu general, intr-o conjunctura ca aceea de fata. Cum ar veni, tara moare si PDL-istii nu observa, ca sunt intr-o continua vacanta.

E drept ca, pe alocuri, am mai avut contacte – telefonice – cu cate-un Pitic atat de mic, ca facea baie intr-un ibric, dupa cum era de involburat, cand s-a cerut la interviu din scurt, in 30 de minute si ne-a avertizat ca ori dam integral ce zice el, ori sa nu ne permite sa mai dam nimic. Dupa cum ati observat, probabil, cei care ne cititi, am ales a doua varianta si nici n-avem idee ce am pierdut, ca nu am mai ascultat interviul pe care Piticul comandase sa-l dam publicitatii integral, de parca am fi gazeta lui de perete. Maine – poimaine are pretentia sa-i trimitem spre aprobare si titlul, iar raspoimaine, pune conditii si in legatura cu persoana care sa-i ia interviul.

Pe de alta parte, democrat-liberalii nu au lasat partea de imagine neacoperita, au lasat-o pe Simona Draghincescu sa se lupte cu presa, la propriu si sa-i  puna la punct pe ziaristii care nu vad cu ochi buni minunea care se numeste PDL si personalitatile sale locale. Draghincescu, ca sa dam un exemplu, s-a luat de cel mai mare dintre ziaristi, unul la 1,85 m si 110 kg, pentru ca celorlati sa le fie clar ca atunci cand e vorba de bataie, nu se da in laturi de la nimic. In plus, a pornit atacul intr-o sedinta de Consiliu Local, unde era mai toata presa, iar cea care nu era, a aflat oricum, ca nu-i lucru de ici, de colo, sa lovesti un ziarist peste mana in care tinea camera video si sa i-o strici. Camera. Bine, ca si jurnalistul cu pricina si-a tinut firea, ca daca-i dadea si el una, peste mufa, multi l-ar fi felicitat si mai multi ar fi zis ca nici n-au observat.

Luptatoarea  PDL-ului si-a facut calculele bine, stia ca o asemenea agresiune in plina sedinta, sub ochii primarului Simionescu, nu risca sa-i fie sanctionata in vreun fel de edil, fiindca la el, toleranta este cuvantul de ordine. De cand s-a specializat in Local Kombat, Draghinceasca a instituit si interdictie la filmarea sau fotografierea ei in locuri publice si chiar ne asteptam ca la sedinta viitoare de Consiliu, sa fim pocniti pentru simpul fapt ca indreptam aparatul catre ea, chiar inchis fiind. Zilele trecute, cea care inca era directorul DAPT n-a mai permis nici la propria conferinta de presa sa fie filmata sau fotografiata de toti ziaristii prezenti, ci numai de cei alesi pe spranceana, care-o trag in poza numai din pozitiile care o avantajeaza. Interesant este ca e atenta la propria imagine abia acum, cand nu se mai poate face nimic…

Din fericire pentru noi – si nu numai -, domnia Draghinceascai la DAPT a luat sfarsit, asa ca riscul sa dam peste ea – sau mai degraba sa dea ea in noi la sedintele de consiliu s-a redus substantial, pentru ca nu mai are ce cauta acolo, nemaiavand nicio calitate oficiala. Si-n plus, daca tot nu mai are o functie de conducere si se reduce stresul, poate se mai calmeaza si priveste lumea, in general si ziaristii, in special, cu mai multa concordie.

Te pupam pe portofel, Simonica, mai ales de-acum incolo, daca nu mai esti Stapana tarabelor din piete, o sa se tot subtieze… Portofelul. (O piata si doi gradinari)

Comentarii

comentariu

About the Author

-