Published On: vin, Sep 17th, 2010

Nu ma intereseaza daca Ministerul Sanatatii vrea sau nu sa ia in administrare Spitalul Judetean!

Share This
Tags

* o spune presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu * acesta a precizat ca e suficient ca CJ sa revoce hotararea de preluare in administrare a spitalului, pentru ca unitatea sa treaca in mod automat inapoi, sub tutela ministerului * Stancu avertizeaza ca acest gest al CJ ar putea insemna un precedent periculos pentru Ministerul Sanatatii

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a discutat deja cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii despre posibilitatea de a transfera inapoi, sub tutela Bucurestiului, Spitalul Judetean. Intrebat daca ministerul este dispus sa preia din nou administrarea unitatii amintite, Stancu a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca nu-l intereseaza daca acesta accepta  sau nu, pentru ca odata ce CJ revoca hotararea de preluare, in mod automat, Spitalul Judetean revine la situatia de dinainte de descentralizare, iar atunci, nu au decat sa-si bata capul cei de la Bucuresti sa plateasca salariile unui personal supradimensionat, unde restructurarea este primita cu proteste de strada. Seful CJ considera ca nu este corect ca el sa plateasca acum oalele sparte pe vremea cand managerul Stefan Mihailescu si ministerul, mama in mana, contribuiau la indatorarea unitatii amintite. Stancu nu este dipus sa-si asume nici hotararile actualei conduceri a Spitalului Judetean, pe care, spune el, a lasat-o sa-si faca  datoria si sa gaseasca solutii pentru problemele financiare grave: “Deci ei incep cu “vinovat de toate aspectele este presedintele CJ” si asa mai departe. De ce sunt eu vinovat pentru asta, n-am inteles. Ca nu eu am dat hotararea Comitetului Director, nu eu am indicat ca unele sporuri sa se taie, ci ei au facut toate, de comun acord, in concordanta, probabil, cu o parte din sindicate – ca si acolo sunt divergente. Noi vrem sa revocam hotararea, este problema lor daca vor sa primesca sau nu inapoi spitalul. Noi nu le dam ceva sau ne dau ceva, e vorba despre competentele care ni s-au transferat, ca altceva nu ne-au dat, decat competente. Eu am preluat spitalul in ideea in care facem front comun si rezolvam problema Spitalului Judetean, care este cel mai important din judet. Eu cred – si am fost cu ideea de la inceput – ca restructurarea e cea mai importanta, dar au picat in capcana de a discuta cu sindicatele si s-a gasit aceasta solutie, inclusiv concedierea dupa principiul Ministerului Sanatatii si nu cum vrea sindicatul. Evaluarea personalului trebuie facuta prin grila, care este un document foarte clar, de cunostinte medicale, printr-o notare a angajatilor pe partea practica. Se face media si asta este. Cand intervine ceva subiectiv, te poate ataca mai usor in instanta. Deocamdata, am lansat ieri in sedinta aceasta propunere, urmeaza sa o discut astazi, ieri am discutat-o si cu managerul si cu directorul medical. Le-am spus care este parerea mea, pentru ca noi trebuie sa avem o evaluare corecta a ceea ce se intampla. Nu sa ma apuc eu sa pazesc fiecare doctor sau manager. Trebuie sa ne spuna noua infirmierele ce se inampla si asistentele, cand mori in pat, pana bagi mana ca sa iti faca ceva?”.

Presedintele CJ a mai spus ca daca la Braila se va revoca hotararea de preluare a Spitalului Judetean, exista riscul ca si in alte judete din tara, unde institutiile similare au probleme financiare grave – si unde eventualele masuri de austeritate ar putea provoca proteste -, sa se procedeze in acelasi mod, iar atunci, ar aparea o mare problema pentru Ministerul Sanatatii, nevoit sa ia din nou in administrare aceste bombe cu ceas.

Comentarii

comentariu

About the Author

-