Published On: mar, Sep 7th, 2010

Noul director al Administratiei Pietelor va incerca sa mareasca salariile de mizerie ale subordonatilor sai

Share This
Tags

* Costel Balan spune ca stie ca salariile sunt mici, dar, dupa ce va prelua gestiunea si-si va face calculele, va incerca sa le majoreze, pe cat posibil

Desi are doar cateva zile de cand a fost numit in functie, noul director al Administratiei Pietelor si Targurilor, Costel Balan, recunoaste ca simte o anumita presiune asupra sa. Ea vine in special din partea angajatilor, care, are senzatia Balan, au mari asteptari din partea sa, dupa lunga domnie a Simonei Draghincescu, pe care unii dintre angajati o califica, pe soptite, drept un despot. Deocamdata, Balan nu a avut timp sa-si dea seama exact care este situatia la APT, nici din punct de vedere financiar si nici al personalului. El declara insa ca a venit in acest post animat de bune intentii si lipsit de prejudecati si este dispus  sa colaboreze cu toata lumea, mai ales ca nu cunoaste pe nimeni din societate si deci, nu poate fi acuzat ca ar face jocurile unei parti sau ale alteia.

Intrebat daca are cunostinta despre calificarea Danielei Teodoru, pe care unii angajati o califica drept  “protejata” fostului director si care semneaza cand ca biolog, cand ca inginer, Balan admis ca nu are idee care este aceasta, dat fiind ca nu a avut timp sa verifice pana la nivel de studii angajatii: “Nu cunosc, in doua- trei zile, de cand am preluat conducerea, nu am analizat aceasta chestiune, dar o sa vedem despre ce este vorba”.

Nici in legatura cu adevaratele “clanuri” formate in timp in cadrul Administratiei Pietelor, asa cum acuza unii angajati, noul director n-a avut timp sa se edifice: “In momentul de fata, eu abia incep sa vad care este situatia, sa trec prin fiecare punct de lucru, prin fiecare piata, prin fiecare obiectiv in parte, sa iau cunostinta de tot ceea ce se intampla si urmeaza sa vad despre ce este vorba”.

Balan ne-a mai spus ca inca nu s-a stabilit care va fi statutul Simonei Draghincescu in cadrul noii societati, insa ea va ocupa un post in conformitate cu studiile pe care le are: “In momentul de fata exista o organigrama pe care am primit-o, aprobata de Consiliul de Administratie si urmeaza sa vedem unde se incadreaza, cum, despre ce este vorba”.

O veste buna tot le da Balan subordonatilor sai: aceea ca stie ca salariile sunt foarte mici si ca va incerca sa le mareasca: “O sa studiem, sa vedem despre ce este vorba, exista posibilitate de majorare a salariilor si impreuna cu echipa pe care o vom forma, vom vedea ce-o sa fie”.

In ceea ce-i priveste pe samsarii din piete, noul director ar vrea sa-i vada disparuti din peisaj, dar inca n-are nicio strategie in acest sens: “Momentan nu am niciun plan, o sa studiem, sa vedem, dar ma preocupa problema”.

Potrivit unor surse din interiorul unitatii, Balan s-a confruntat cu stilul “smuls” al Simonei Draghincescu din prima zi, dat fiind ca, atunci cand a venit la serviciu, a constatat ca din cabinetul directorului disparuse biroul impozant pe care-l folosea aceasta si in loc, fusese instalata o masuta de dimensiuni liliputane. Explicatia disparitiei misterioase a fost ca Draghincescu s-a mutat cu tot cu birou, pentru ca era mobila sa personala, adusa de la fostul loc de munca. In plus, potrivit acelorasi surse, Draghincescu a cerut sa-i fie dat si calculatorul – cu toate datele aferente, existente in computer -, pe acelasi motiv, ca ar fi al ei personal. Ca sa fie sigur ca maine- poimaine, nu-i sunt smulse si cercevelele de la geamuri si nu-i este luat si becul cu tot cu fire, directorul Balan a schimbat broasca la usa biroului sau. Lucru pe care, daca ar fi stiut cu cine are de-a face, ar fi trebuit sa-l faca imediat dupa decizia Consiliului de Administratie, in care a fost numit in functie…

Comentarii

comentariu

About the Author

-