Published On: mar, Sep 21st, 2010

Noi directori şcolari şi evaluări finalizate cu „Foarte bine” la ISJ Brăila

Share This
Tags

Anul şcolar 2010 – 2011 a debutat, printre altele şi cu binecunoscuta perioadă a evaluării directorilor. Un singur „Bine” s-a obţinut la calificative, restul dintre candidaţi – nu chiar toţi, ne-au asigurat inspectorii şcolari, dar în curând fiecare dintre manageri va trebui să treacă prin emoţiile evaluării – fiind fericiţii posesori ai calificativului „Foarte bine”. Dacă cineva se întreabă şi de ce, date fiind situaţiile cunoscute din şcolile noastre, să urmărească procedura Ministerului Educaţiei, care ar trebui, poate, remediat de minister, deoarece o şcoală cu rezultate mediocre, unde elevii nu se ridică la standardele europene în ceea ce priveşte însuşirea cunoştinţelor, nu prea are cum să aibă un director perfect.

În context se cuvine amintit şi faptul că la 15 septembrie – sau 13, cum s-a dorit startul noului an, ca să fie o zi de luni… – destule unităţi de învăţământ au căpătat noi conducători. Unii manageri, cum este cazul prof. Maria Neicu – directorul Şcolii cu clasele I – VIII „Mihai Eminescu” şi-au înaintat demisia, astfel că poziţia de director a fost ocupată la şcoala din cartierul Hipodrom de prof. Cristian Petcu. Şi la Grupul Şcolar „Edmond Nicolau” s-a produs schimabare la vârf, la dorinţa prof. Teodora Ilie – fostul director, poziţia de conducere revenind acum profesoarei Ramona Chiper.

La Şcoala cu clasele I – VIII „Ecaterina Teodoroiu” a revenit în funcţia de director prof. Elena Toader, care a deţinut la un moment dat conducerea Liceului Sportiv, iar la Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” este acum director plin Gheorghiţa Rusu. La Şcoala cu clasele I – VIII nr. 22 prof. Daniela Ivan i-a luat locul profesorului Adrian Preda în scaunul de director, iar la Grupul Şcolar „Anghelescu” Ianca a fost numit pe postul de manager prof. Mirel Cazacu, în locul lui Alin Tănase.

Şi în judeţ s-au schimbat directori, cum s-a întâmplat la Şcolile Spiru Haret, Cireşu, Perişoru, Plopu, Lanurile – şi nu numai – unde au fost numiţi, în ordinea deja precizată, Mihaela Popescu, Daniela Tobă, Laura Dobre, Viorel Drugău, Aurelia Popescu. Mai sunt şi alte schimbări, dar nu lista aceasta este importantă acum, ci demararea în bune condiţii a actului educaţional, ceea ce speră şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean să se întâmple, precum şi elevii şi părinţii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-