Published On: mie, Sep 15th, 2010

NewsAlert: Peste 200 de persoane protesteaza deja la Spitalul Judetean Braila

Share This
Tags

UPDATE: La Spitalul Judetean a ajuns si seful IPJ Braila, Catalin Chivu, insa, cel putin deocamdata, nu exista semne ca la birou a ajuns si managerul Rodica Sin. Multimea de protestatari striga “Nu mai facem garzi!” si cheama in continuare medicii sa se solidarizeze cu protestatarii.

UPDATE: In aceste momente, in pavilionul administrativ a intrat prefectul Dumitru Popa, insotit de Dorin Condruz si Marius Ilas. Multimea l-a huiduit copios pe prefect, chiar daca multi dintre manifestanti nu stiau cine este!

UPDATE: Numarul manifestantilor este in crestere. Cadrele medicale medii isi manifesta nemultumirea ca protestul nu este sustinut si de medicii spitalului si scandeaza : “Sa vina medicii!” Deocamdata, singurii doctori care s-au alaturat protestului sunt Petrea, Gageanu, Gulea si Pricop.

UPDATE: Sosirea la spital al dr. Stefan Mihailescu a fost intampinata cu aplauze. Oamenii au alergat dupa el si i-au cerut sa se alature manifestantilor, insa el nu a facut acest lucru si s-a dus catre locul sau de munca.

UPDATE: La fata locului a sosit si prefectul Judetului Braila, Dumitru Popa, pentru a vedea care este situatia exacta din teren si pentru a se asigura ca manifestarea va decurge fara violente, asa cum s-a intamplat ieri. “Nu am competenta de interventie in acest conflict intre conducerea Spitalului Judetean si angajati, insa am venit sa verific ce sa intampla, asa cum am facut si aseara. Vreau sa ma asigur ca manifestarea se desfasoara in conditii normale si legale, fara a se ajunge la violenta. Singura posibilitate legala de interventie a Prefecturii Braila in aceasta chestiune este invitarea partilor intr-o Comisie de Dialog Social, in care fiecare sa-si exprime opiniile”, a declarat Dumitru Popa, prefectul judetului Braila.

UPDATE: Managerul Rodica Sin nu a sosit inca la spital, insa venirea directorului medical Florentina Prisecaru a fost intampinata cu fluieraturi si huiduieli.

UPDATE: Peste 100 de angajati ai spitalului s-au adunat in fata intrarii in pavilionul administrativ, unde scandeaza “Sa vina comisia!”, “Hotii” si “Demisia”. Ei sunt foarte bine organizati si “inarmati” cu fluiere, farfurii de tinichea si PET-uri. Intrarea in pavilion este pazita de angajatii DIOP, echipati specific pentru acest tip de misiune.

Cativa angajati ai Spitalului Judetean sunt deja adunati in curtea spitalului. Ei spun ca nu vor sa mai intre pe sectii, pana nu afla exact suma pe care o vor incasa la salariu astazi. Inca de la orele 7 ale diminetii, in curtea spitalului au fost masate importante forte ale Politiei si Jandarmeriei, conduse personal de adjunctii celor doua institutii, Dorin Condruz, respectiv Marius Ilas.

O echipa a Inspectoratului Teritorial de Munca Braila, condusa de seful institutiei, Victor Voiculet, se afla la Spitalul Judetean de Urgente Braila. Voiculet sustine ca astazi va efectua un control la spital, dupa ce s-a autosesizat in legatura cu respectarea drepturilor salariale ale personalului medical. Deocamdata, la ITM nu a fost depusa vreo sesizare oficiala din partea vreunui sindicat din spital.

La orele 8.00 este asteptata la Spitalul Judetean de Urgente Braila o echipa de control de la Ministerul Sanatatii.

SONDAJ: Cum caracterizati protestele spontane de la Spitalul Judetean Braila?  Voteaza pe site!

Comentarii

comentariu

About the Author

-