Published On: mar, Sep 14th, 2010

NewsAlert: Angajatii Spitalului Judetean, respinsi cu gaze lacrimogene din fata biroului Rodicai Sin

Share This
Tags

Peste 400 de angajati ai Spitalului Judetean de Urgente Braila protesteaza in aceste momente in curtea spitalului. Ei sunt extrem de nemultumiti de reducerea substantiala a salariilor si striga lozinci impotriva conducerii spitalului cerand demisia managerului Rodica Sin. Protestatarii sunt nemultumiti ca le-au fost taiate sporurile si ca vor primi salarii mai mici cu 60-70 la suta fata de luna trecuta. Aceste reduceri vin pe fondul micsorarii cu 25 de procente a drepturilor banesti, care s-au aplicate ultimului salariu.

In aceste momente, protestatarii sparg geamurile de la intrarea in zona admnistrativa a spitalului, in incercarea de a patrunde in biroul managerului Rodicai Sin, care a refuzat sa vina in curtea spitalului pentru a le vorbi. Ei sunt respinsi cu jeturi de gaze lacrimogene de angajatii firmei de paza.

UPDATE: Echipaje ale Politiei si Jandarmeriei s-au alaturat firmei de paza si au descongestionat holul ocupat de protestatari. Ei ii cauta in multime pe  cei care au instigat la revolta, insa masa de oameni adunata in curtea spitalului nu-i lasa sa le ia colegii dintre ei.

UPDATE: Mai multi angajati ai spitalului au fost raniti in altercatia produsa pe holul spitalului, iar unii dintre ei au parasit cladirea cu mastile de gaze pe figura.

UPDATE: Politia a incatusat un brancardier, insa sotia acestuia si colegii l-au inconjurat si nu ia-u lasat pe politisti sa-l duca la sediul IPJ pentru cercetari. In fata furiei multimii, politistii au capitulat si l-au eliberat pe angajatul spitalului, in uralele multimii dezlantuite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-