Published On: vin, Sep 17th, 2010

Medicii din Braila nu sunt mai prejos de ceilalti, din tara

Share This
Tags

* este convingerea presedintelui UNPR Braila, Constantin Cibu * el spune ca daca ar avea probleme de sanatate, n-ar ezita sa se interneze la Spitalul Judetean, in loc sa plece la Bucuresti * liderul UNPR a pierdut din partid un astfel de medic, Stefan Mihailescu, ce s-a retras recent, pe motiv ca are nevoie de un “timp de reculegere”

Presedintele UNPR Braila, Constantin Cibu, considera ca recentele proteste de la Spitalul Judetean, cand angajatii au iesit in curte, pentru a-si revendica dreptul la sporuri, au fost cauzate de modul gresit in care s-au luat masurile cu impact social major asupra personalului. Cibu este de parere ca trebuia facuta intai o analiza a situatiei si da vina pe presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, pentru deciziile conducerii spitalului: “Descentralizarea acestor spitale, trecerea in subordinea autoritatilor locale, este una din masurile cuprinse in programul de reforma a Sanatatii. Ceea ce s-a intamplat la noi se datoreaza presedintelui Stancu, care a inteles ca prin aceasta descentralizare, nu i s-a dat decat un spatiu suplimentar in care sa-si manifeste autoritatea nefasta, incepand prin inlocuirea managerului, inlocuirea tuturor celor care nu i-au placut la ochi domnului Stancu si bineinteles ca a calcat cu stangul. Dovada este ceea ce s-a intamplat, adica trebuia mai intai o analiza serioasa, ca sa vada intai care sunt punctele slabe, sa actioneze asupra lor, nu prima masura, ne punem prietenii si cunostintele in posturi de conducere”.

Intrebat daca nu vede nicio vina in partea fostului manager, Stefan Mihailescu, ce ii era coleg pe partid, la PNL, pe vremea aceea, care a facut angajari peste angajari si nu a platit contributiile la stat, aferente salariilor angajatilor – ceea ce a dus la datorii imense, ce acum trebuie platite -, Cibu a raspuns: “Pai nu stiu daca urmariti la televizor, toate marile spitale au datorii fantastice. El nu a facut exceptie. Acest stopaj la sursa este o expresie…cum sa spun.,..

Daca asa a facut, are o vina, este o obligatie a managerului ca primul lucru, sa  plateasca datoriile la stat si dupa aia, restul. Ca numar de personal este cam mare, este, de fapt, cea mai mare unitate din Braila la ora actuala, ca numar de angajati”. Intrebat fiind daca nu stia de pe vremea cand il apara hotarat pe Mihailescu, pentru ca acesta sa-si pastreze fotoliul de manager al Spitalului Judetean, ca acolo sunt datorii mari si este o situatie financiara precara, Cibu a spus: “Ba stiam ca sunt datorii, dar avand in vedere ca toate spitalele din tara au acumulat aceste datorii dintr-un motiv sau altul… “.

Presedintele UNPR Braila a admis ca nu a mai fost de ani de zile prin Spitalul Judetean, insa a dat asigurari ca, daca i s-ar face rau, nu ar avea nicio ezitare in a se interna acolo si nu in vreun spital din capitala: “Sper sa nu-mi vina rau, dar bineinteles ca m-as duce la Spitalul Judetean. Medicii din Braila nu sunt cu nimic mai prejos decat alti medici, asta este o conceptie lansata de concurenta. Ca dotare, am inteles ca au inceput sa primeasca, din ce am vazut cand am fost acolo, in unele locuri erau exceptionale conditiile, in unele parti mai ramasesera inca in Evul Mediu, dar incetul cu incetul, eu zic ca se poate remedia situatia”.

Cibu a precizat ca nu-l apara pe Stefan Mihailescu si acum, pentru ca i-ar fi, din nou, coleg de partid, dat fiind ca acesta s-a retras din UNPR, la cateva zile dupa ce s-a inscris: “Nu este membru UNPR. A renuntat la acesta calitate de vreo luna de zile. Probabil ca voia sa treaca la PSD, nu pot sa va spun de ce s-a retras. Nu mi-a dat nicio explicatie. M-a dezamagit atitudinea lui, absolut”.

Unul dintre membrii UNPR, Constantin Panait, a sarit insa in apararea lui Mihailescu: “Domnul Mihailescu, prin  trecerea spitalelor in cadrul Consiliului Judetean, poate ca nu i-a venit usor masura ca a doua zi sa fie schimbat. Dansul nu a spus ca se retrage, isi cere un timp, timpul de reculegere, timpul de linistire, pentru ca a trecut prin anumite momente cand nu avea timp sa vina la partid si la partid i se propusese sa fie intr-o anumita functie si sa aiba o anumita raspundere, sa fie implicat. Deci dansul a spus “domnule, in perioada aceasta, eu nu ma pot implica, am problemele care sunt la serviciu, am problemele in cealalta parte, sunt sef de sectie, trebuie sa-mi urmaresc profesiunea in primul rand si cand ma voi simti mai linistit, voi reflecta si voi gandi ce pot face”. In momentul acela, omul s-a retras, spunand ca isi ia un timp de gandire”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-