Published On: mie, Sep 1st, 2010

Managerii spitalelor isi vor asuma integral responsabilitatea pentru supraincarcarea retelei electrice

Share This
Tags

* conducerea Consiliului Judetean va cere sefilor spitalelor pe care le are in subordine sa nu depaseasca incarcarea pentru care a fost proiectata reteaua electrica decat in baza unei expertize si cu aprobarea CJ

Presedintele Consiliului Judetean Braila , Gheorghe Bunea Stancu, va trimite o adresa scrisa managerilor celor trei spitale pe care le are in subordine, pentru a-i atentiona oficial ca-si asuma intreaga raspundere pentru modul in care se incarca reteaua electrica in spatiile pe care le au in subordine.

Stancu va cere expertize facute de specialisti, in acest domeniu, dupa care le va impune managerilor de spitale sa respecte intocmai incarcatura maxima pentru ca a fost proiectata reteaua. In caz contrar, sefii spitalelor isi vor asuma responsabilitatea pentru efectele supraincarcarii retelei electrice, respectiv, un eventual incendiu: “Am avut o discutie cu unii  dintre responsabilii din Consiliul Judetean si am spus urmatorul lucru: vom face o adresa catre toate spitalele si orice incarcatura adusa instalatiilor electrice, in cazul nostru, peste cea care a fost proiectata, o fac pe sarcina lor, dar va trebui sa aiba aprobare de la noi si cu expertiza, cu aprobarea proiectantului. Ca nu putem sa punem fiecare instalatie dupa cum ne trece noua prin cap si dupa aceea sa raspunda altii decat cei vinovati. Noi va trebui sa facem adresa respectiva, cine a pus aparate de aer conditionat si a incarcat sistemul, nu are decat sa raspunda; si o facem in scris, ca sa nu avem probleme. Cu toate ca nu avem noi responsabilitate, din acest punct de vedere. Dar ca si proprietar al cladirilor, ei nu au voie sa faca modificari decat cu aprobarea noastra. Vom face adresa pentru toate spitalele, fiindca lucrul asta se poate face numai in baza unei expertize, expertul sa scrie negru pe alb ca instalatia suporta si ca nu sunt probleme, din punctul asta de vedere. Ca daca vreti, la solutii sunt  doctor! Gasesc o solutie la care stiti cum, nu se mai pune niciun aer conditionat! Pentru ca nici nu este corect sa pui aparate de aer conditionat, ca sa ia foc instalatia. Nici asta nu e corect. Va trebui sa-si spuna pararea expertii, ca trebuie sa manance si ei, sa-si faca meseria, sa gasesca solutia potrivita”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-