Published On: vin, Sep 10th, 2010

Mai puţini bani în buzunarele pensionarilor din categoriile speciale

Share This
Tags

Din această lună, aproximativ jumătate dintre brăilenii beneficiari ai pensiilor speciale primesc sume mai mici în contul prestaţiei sociale realizate prin intermediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Brăila. După cum a precizat Sorin Enache – directorul coordonator al CJP Brăila – în cadrul unei conferinţe de presă organizate în cursul zilei de 10 septembrie, există posibilitatea ca cei nemulţumiţi să atace juridic instituţia. Situaţia semnalată este datorată, din nefericire, formulării din actul normativ, care a permis tăierile din drepturile de pensie.
Aşa cum ne-a precizat Angelica Carana – şef Serviciu în cadrul CJP Brăila – la nivelul instituţiei erau înregistrate 80 de pensii speciale din categoriile magistraţilor, notarilor, grefierilor, aviatorilor, foştilor angajaţi ai Curţii de Conturi şi parlamentari, acestea variind între 15.000 lei şi 394 lei înainte de aplicarea noilor reglementări.
La un număr de 45 dintre aceste pensii au fost aplicate recalculări, majoritatea devenind mai mici. Diferenţe foarte mari s-au întregistrat în câteva cazuri; astfel, pensia de 15.000 lei a devenit 1.100 lei, alţi pensionari primind începând cu luna septembrie în loc de 5.500 lei o sumă de 3.000 lei sau în loc de 4.900 lei doar 1.600 de lei.
În acest moment, în muncipiul şi judeţul Brăila sunt în plată un număr de 99.949 de pensii în sistemul de stat, cifra nefiind deloc în echilibru cu numărul persoanelor angajate în diverse formule în piaţa muncii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-