Published On: mie, Sep 22nd, 2010

Let`s Do It, Romania!

Share This
Tags

*campania de curatenie nationala, ce cuprinde si judetul Braila, se va desfasura pe 25 septembrie * până acum şi-au anunţat participarea peste 500 de brăileni * cele două puncte de înscriere şi înregistrare a voluntarilor vor fi situate pe platoul din fața Primăriei şi la rondul din parcul Monument

 “Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este  25 septembrie, dată la care toţi cetăţenii sunt aşteptaţi să se implice. Organizatorii speră să stabilească  şi un record, dat fiind că în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovenia.

„Două dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. În plus, proiectul îşi propune mobilizarea şi implicarea autorităţilor centrale pentru aplicarea de măsuri şi sancţiuni, precum şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil faţă de mediu.

La nivel național proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului” , se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Proiectul „Let’s Do It, Romania!” se va desfăşura şi în judeţul Brăila, iar principalele zone în care se va face curățenie vor fi Lacu Sărat, Pădurea Stejarul, şoseaua de centură şi zona Poligonului, cât şi porţiunea de pădure de după localitatea Vărsatura. De asemenea, primăriile comunelor Tudor Vladimirescu, Movila Miresii, Șuţesti, Gemenele, Scorţaru Nou şi Măxineni vor mobiliza voluntarii din localitate, pentru colectarea deşeurilor de pe drumurile ce împrejmuiesc comunele. 

” Iniţiativa se bucură de sprijinul autorităţilor locale,  dar are nevoie de cât mai mulţi voluntari care să se implice în proiect. Pe această cale dorim să facem o invitaţie publică tuturor brăilenilor cărora le pasă de curățenia din județul lor. În prezent, un număr de aproximativ 500 de brăileni și-au anunțat participarea pentru sâmbătă. Dacă doriți să vă alăturați lor, vă puteți înscrie folosind formularul de înscriere de pe pagina de internet http://letsdoitromania.ro până vineri 24 septembrie. De asemenea, în dimineața zilei de sâmbătă, 25 septembrie vă așteptăm la cele două puncte de înscriere şi înregistrare a voluntarilor, care vor fi situate pe platoul din fața Primăriei, cât şi în rondul din parcul Monument. Precizăm că la acest din urmă punct de înscriere sunt așteptate numai grupurile de elevi însoțite de un cadru didactic”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-