Published On: vin, Sep 24th, 2010

Legea Pensiilor este contestabila din multe puncte de vedere

Share This
Tags

* este punctul de vedere al deputatului PNL de Braila Diana Tusa * ea considera ca sunt discutabile atat prevederile precum punctul de pensie si prelungirea varstei de pensionare, dar mai ales aprobarea legii prin frauda, la vot

Deputatul PNL de Braila Diana Tusa considera ca, desi a fost aprobata printr-o frauda de proportii, demonstrabila cu inregistrari video oficiale, este foarte probabil ca Legea Pensiilor sa fie promulgata de presedintele Traian Basescu. Tusa a declarat, intr-o conferinta de presa, ca liberalii au protestat fata de prevederile inacceptabile ale actului normativ, insa acest lucru nu a contat, ci doar a facilitat frauda prin care legea amintita a fost aprobata printr-un asa-zis vot majoritar: “Stiti de ce PNL-ul a iesit din sala. Vreau sa va repet inca o data ca noi nu am iesit din sala ca sa le facem jocul unora sau altora, ci am iesit dupa ce am solicitat renumararea cvorumului. Am iesit din sala in clipa in care am vazut ca cei de la PDL numara mai rau ca in Caragiale: doua la Primarie, doua la Scoala de Fete, cinci la Prefectura. Problema e ca legea ramane! Noi am solicitat presedintelui sa nu o promulge. Astazi am depus la Curtea Constitutionala o contestatie, care priveste atat forma, cat si fondul legii, dar din pacate, nu cred ca lucrurile se vor schimba. Drept pentru care, in continuare, varsta de iesire la pensie va fi aceeasi si pentru barbati si pentru femei, de 65 de ani. Punctul de pensie va ramane la 732,8 RON si nu 45% din salariul mediu pe economie, asa cum noi am cerut si ceea ce este mai grav, mai ales in conditiile actuale, cei care vor iesi la pensie anticipat vor fi foarte aspru penalizati. Procentul prevazut in lege – si care a trecut datorita fraudei celor de la PDL – este de 0, 75% si nu 0, 05%, cum am solicitat noi. Deci, practic, toti cei care aveti parinti acasa, aveti cunostinte, aveti prieteni, stiti ca la 45 de ani, daca iti pierzi locul de munca, deja ai o problema, pentru ca nu te mai angajeaza nimeni. Prefera sa angajeze ori un tanar, sa-l plateasca mai putin, ori un tanar care sa poata sa munceasca mai mult, mai ales in domeniile perisabile, cum ar fi constructiile, de exemplu. Iar in conditiile actuale, cand locurile de munca sunt din ce in ce mai putine, pentru aceasta categorie, care este la limita de varsta, deci are 45 – 50 de ani, intr-adevar se pune o problema de supravietuire. Somajul nu tine decat 2 ani, cu ajutorul de somaj si cu toate!”.

Contestatia depusa de PNL vizeaza atat forma, cat si fondul legii, care, in opinia parlamentarului, a trecut prin frauda: “Am vazut ca cei de la PDL continua sa nu recunoasca frauda, dar ati vazut-o cu totii, nu este filmarea unei televiziuni, este inregistrarea oficiala a Camerei Deputatilor si se afla pe site-ul Camerei”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-